EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

24ωρη απεργία σήμερα της ΑΔΕΔΥ- Κινητοποιήσεις σε μέσα μεταφοράς

24ωρη απεργία σήμερα της ΑΔΕΔΥ- Κινητοποιήσεις σε μέσα μεταφοράς 
Με σύνθημα «ή Αγωνίζεσαι ή Απολύεσαι» η ΑΔΕΔΥ προχωρά σήμερα στην 24ωρη απεργία ζητώντας να μπει φραγμός στη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και να εκφράσει με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρεται στο προσκλητήριο συμμετοχής που απευθύνει προς τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, την οργή και την αγανάκτησή απέναντι στην ακραία και αντισυνταγματική πολιτική των απολύσεων που προωθεί η Κυβέρνηση.
Η ΓΣΕΕ, συμμετέχει στην κινητοποίηση με 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, επικεντρώνοντας την κριτική της και στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζει φορολογική λαιμητόμο.
Στις 12:30 το μεσημέρι, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη 1 μετά το μεσημέρι το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας.

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα και αύριο, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ). Συγκεκριμένα οι συρμοί του μετρό και ο ηλεκτρικός παρέμειναν ακινητοποιημένοι έως τις 9 το πρωί, ενώ κανονικά πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια του τραμ. Πιο δύσκολη ημέρα όμως θα είναι η αυριανή, καθώς όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο.
48ωρη απεργία πραγματοποιούν -σήμερα και αύριο- οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Για το λόγο αυτό τα δρομολόγια του μετρό θα έχουν ως τελευταίο σταθμό τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της Διεύθυνσης Συντήρησης τροχαίου υλικού του οργανισμού όπου απασχολούνται 800 άτομα ενώ ζητούν και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Εξάλλου, αλλαγές θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 μετά το μεσημέρι στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης. Για το λόγο αυτό όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν εκείνες τις ώρες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες για να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό των πτήσεων τους.
Εν τω μεταξύ, για 5η ημέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι εξακολουθούν να απέχουν και από την αποκομιδή σκουπιδιών. Σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι συνεδριάζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Παράλληλα σήμερα οι δήμαρχοι της Αττικής καλούν σε συγκέντρωση σήμερα στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος για τον κίνδυνο να σταματήσει η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων (παιδικοί σταθμοί όπου φιλοξενούνται 170.000 παιδιά και πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι που εξυπηρετεί 75.000 ηλικιωμένους) και να ματαιωθεί η υλοποίηση του προγράμματος Αυτεπιστασίας για την απασχόληση ανέργων (που φιλοδοξεί να προσφέρει εργασία σε 120.000 ανέργους)
Στον τομέα της υγείας τώρα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ λόγω της συμμετοχής στην απεργία των νοσοκομειακών γιατρών σε Αθήνα και Πειραιά, των εργαζομένων στα νοσοκομεία και του προσωπικού του ΕΚΑΒ, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί τα μέλη του σήμερα και αύριο να απέχουν από την εργασία τους
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID