EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χωρίς Προαστιακό και ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 19-20/12. Απεργούν οι σιδηροδρομικοί

 
Διήμερη απεργία την Τετάρτη 19/12 και την Πέμπτη 20/12 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Εξαιτίας της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Τρίτη 18/12, καθώς και όλα τα δρομολόγια της Τετάρτης 19/12 και της Πέμπτης 20/12.
Τα θέματα της απεργιακής κινητοποίησης
1. Η ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 5/12/2012 που αποσπά από τον ΟΣΕ τα εργοστάσια και μηχανεργοστάσια και συγκροτεί εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού. Η υλοποίηση αυτής ΠΝΠ θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες σιδηροδρομικούς με υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία, θα παραδώσει σε ιδιωτικά συμφέροντα ένα σημαντικό για το σιδηρόδρομο κλάδο, θα αυξήσει το κόστος της συντήρησης χωρίς να εξασφαλίζονται τα σημερινά υψηλά στάνταρ ασφαλείας.
2. Η ακύρωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης με την υπαγωγή στο ΤΑΙΠΕΔ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ήδη λειτουργεί χωρίς ελλείμματα και με τη λειτουργία της γραμμής Ικονίου – Θριασίου μπορεί να πολλαπλασιάσει το εμπορευματικό μεταφορικό της έργο και να είναι μια κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση.
3. Η κατάργηση της απαράδεκτης υπαγωγής στο ενιαίο μισθολόγιο σιδηροδρομικών, οι οποίοι εκτελούν κυκλωματική εργασία επί 24ωρου βάσεως και τις επτά μέρες της εβδομάδας, Κυριακές, εξαιρέσιμες και αργίες. Με τον τρόπο αυτό οι ήδη μειωμένοι μέχρι και 50% μισθοί των σιδηροδρομικών για πολλούς απ΄αυτούς και κυρίως για όσους εμπλέκονται στην κυκλοφορία θα μειωθούν δραματικά και θα οδηγήσουν πολλούς συναδέλφους μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ζητάμε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να αντανακλά τις ιδιαίτερες συνθήκες του σιδηροδρομικού επαγγέλματος και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων για αξιοπρεπή επιβίωση.
4.Να μη νομοθετηθεί η νέα φοροεπιδρομή που προωθεί η Κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και με το οποίο προγραμματίζεται η φορολογική λεηλασία σε ό,τι έχει απομείνει ως εισόδημα για τους εργαζόμενους μισθωτούς, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, ενώ συνεχίζεται η ασυλία της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID