EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

OTE: Κέρδη 109 εκατ. ευρώ-καλύτερα των προβλέψεων


OTE: Κέρδη 109 εκατ. ευρώ-καλύτερα των προβλέψεων 

Ωστόσο ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 1.178,8 εκατ, ευρώ από 1.312,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011 παρουσιάζοντας απώλειες -10,2%

Καλύτερα των προβλέψεων παρουσιάστηκαν χθες τα οικονομικά αποτελέσματα Γ τριμήνου του ΟΤΕ ο οποίος παρουσίασε κέρδη 109 εκατ. ευρώ (+1% το Γ' τρίμηνο του 2012, +28% το εννεάμηνο του 2012).
Ωστόσο ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 1.178,8 εκατ, ευρώ από 1.312,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011 παρουσιάζοντας απώλειες -10,2%.
Παράλληλα ο Οργανισμός παρουσιάζει:
· Αύξηση ελεύθερων ταμειακών ροών, κατά 69%, στα €249 εκατ. το Γ' τρίμηνο, 506 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2012
· Μείωση εσόδων λόγω των μειώσεων τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας και έκτακτων επιδράσεων. Θετικές τάσεις στις λειτουργικές δραστηριότητες (μειωμένες απώλειες γραμμών, δυναμική αποδοχή του ΑDSL, αύξηση συνδρομών ΟΤΕ TV)
· Δραστική μείωση (-11%) λειτουργικών εξόδων (εξαιρουμένων των αποσβέσεων), με αποτέλεσμα την αύξηση κατά 0,8 μον. του περιθωρίου προσαρμοσμένης λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA στο 36,5%
· Περαιτέρω μείωση καθαρού δανεισμού περισσότερο από 1 δισ. ευρώτο 12μήνο
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Γ' τριμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε τα εξής: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τις ισχυρές επιδόσεις μας και το Γ' τρίμηνο του έτους, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Παρά την πίεση που άσκησαν στα έσοδα τόσο η πορεία της οικονομίας όσο και τα εξόχως χαμηλότερα τέλη τερματισμού κινητής τηλεφωνίας στις περισσότερες από τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, η συνεχής προσπάθειά μας για έλεγχο του κόστους οδήγησε σε αύξηση του περιθωρίου προσαρμοσμένης λειτουργικής κερδοφορίας στο 36,5%. Τα καθαρά κέρδη επίσης αυξήθηκαν. Η έντονη προσπάθεια της Διοίκησης για δημιουργία ταμειακών ροών οδήγησε σε σημαντική πρόοδο σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού κατά €212 εκατ. το τρίμηνο, με τη συνολική μείωση του δανεισμού να ξεπερνά το €1 δισ. τους τελευταίους 12 μήνες. Σημειώνουμε ταχεία πρόοδο στα σχέδια αναχρηματοδότησής μας, καθώς έχουμε ήδη λάβει δεσμεύσεις για την αναχρηματοδότηση μισού περίπου δισ. ευρώ του κοινοπρακτικού μας δανείου και είμαστε βέβαιοι ότι τα θέματα θα κλείσουν εντός χρονοδιαγράμματος έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013».
Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι εμπορικά έχουμε ανακτήσει έδαφος και ότι οι πελάτες μας πλέον αναγνωρίζουν την αξία των προϊόντων και υπηρεσιών του ΟΤΕ. Τα επόμενα τρίμηνα θα δούμε αποτελέσματα με την προώθηση νέων προϊόντων, από τα οποία ξεχωρίζει η προγραμματισμένη εμπορική διάθεση του VDSL. Επιταχύνουμε τη διαδικασία του μετασχηματισμού της επιχείρησης, όπως αποδεικνύεται και από την υλοποίηση νέου προγράμματος οικιοθελούς αποχώρησης, το οποίο επίσης ανακοινώνεται σήμερα. Το πρόγραμμα μειώνει σημαντικά το κόστος της εταιρείας ενώ παράλληλα συμβάλει και στην απαραίτητη ανανέωση του εργατικού μας δυναμικού.

Μαρία Μόσχου
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID