EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο Έλληνας δεν τρώει «κουτόχορτο»!


 

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τύπου, πρόκειται να αρχίσει διάλογος μεταξύ Εκκλησίας και Αριστεράς, με την διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα "Εκκλησία και Αριστερά". Στο συνέδριο θα είναι βασικοί ομιλητές ο Αρχιεπίσκοπος και μέλη της Ιεράς συνόδου, καθώς και πολλά στελέχη των αριστερών κομμάτων (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=483317&h1=true#commentForm).
Σκοπός του συνεδρίου είναι, οι συμμετέχοντες να απαντήσουν και σε ζητήματα που επί σχεδόν δύο αιώνες αποτελούν αιτίες σφοδρών διενέξεων μεταξύ Εκκλησίας και Αριστεράς, όπως: «Η "Βασιλεία του Θεού" και η λαϊκή εξουσία. Οι παράλληλες πορείες Εκκλησίας και Αριστεράς στον 20ό και 21ο αιώνα, καθώς και ο σύγχρονος λόγος της Εκκλησίας και της Αριστεράς. Από τη συγκρουσιακή στη συνεργατική ρητορική».
Σε κάθε ευκαιρία, όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί των κομμάτων της Βουλής, δηλώνουν σε όλους του τόνους ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να ασχολείται με την πολιτική. Ασχέτως του αν αυτή η θέση είναι σωστή ή όχι, έχουμε απορία: Τώρα που η Εκκλησία σκοπεύει να ασχοληθεί με θέμα την σχέση της με την Αριστερά δεν ισχύει η "απαγόρευση"; Η "απαγόρευση" ισχύει μόνο για δεξιά ή κεντρώα κόμματα; Η υποκρισία και ο κομματικός καιροσκοπισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Ο διάλογος είναι πάντοτε καλός, όταν όμως όλοι οι διαλεγόμενοι είναι ειλικρινείς και σκοπεύουν καλοπροαίρετα να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να προκύψει όφελος για το κοινωνικό σύνολο. Στην προκειμένη περίπτωση, τα στελέχη και τα μέλη των κομμάτων της Αριστεράς είναι κατά κανόνα, δηλωμένοι άθεοι. Πόσο ειλικρινής μπορεί να είναι αυτός ο διάλογος; Η λογική μας λέει ότι για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια προσεταιρισμού της Εκκλησίας, του κλήρου και του πιστού λαού. Για άλλη μία φορά γίνεται προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών που εμπιστεύονται την Εκκλησία.
Στις προηγούμενες εκλογές είχε γίνει κινητοποίηση από την ΝΔ, προκειμένου οι πιστοί να ψηφίσουν το κόμμα τους "για να μην έλθει ο Τσίπρας". Σήμερα που τα προγνωστικά ανατρέπονται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζει η προσπάθεια να μας πείσουν ότι η Αριστερά δεν είναι τόσο κακή όσο νομίζαμε, ούτε εχθρός της Εκκλησίας αλλά μπορεί να συνεργαστεί με την Εκκλησία προς όφελος του λαού.
Και έπειτα, είναι απορίας άξιο, πού πήγανι οι αντιρρήσεις των κληρικών και των Επισκόπων, οι οποίοι, μέχρι τώρα, στα καλέσματα της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" για ένωση όλων των ανθρώπων που θέλουν να ζούν πνευματική ζωή στην Πατρίδα μας κάτω από μια Παράταξη που αγωνίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, απαντούσαν ότι η Εκκλησία δεν ασχολείται με την πολιτική; Δηλαδή η Εκκλησία δεν ασχολείται με την καθημερινή ζωή των πιστών της; Δεν ασχολείται με το πνευματικό επίπεδο του λαού μας; Δεν ασχολείται με τους εκκλησιαζόμενους ανθρώπους, δεν ασχολείται με τους πιστούς που δοκιμάζονται καθημερινά αλλά ξαφνικά αποφάσισε να αποκαταστήσει τη σχέση της με αυτούς που την αρνούνται; Η Εκκλησία βέβαια, δεν έχει ανάγκη να αποκαταστήσει την σχέση της με κανέναν, διότι ποτέ δεν την διέκοψε. Αυτοί που την διέκοψαν οφείλουν να την αποκαταστήσουν!
Πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Να μην δεχτούμε άλλη κοροϊδία! Οι πιστοί χριστιανοί να ψηφίσουμε μόνο αυτούς που έχουν πραγματική σχέση ζωής με την Εκκλησία. Η ψήφος όλων των χριστιανών πρέπει να δοθεί μόνο στην "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" διότι αυτή έχει αποδείξει ότι δεν ζητεί "τα εαυτής" αλλά αγωνίζεται με αυτοθυσία για να πάρουμε επιτέλους την Πατρίδα μας πίσω! Ψήφος σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα είναι χαμένη ψήφος και στρέφεται κατά των χριστιανών!
Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε στις όποιες μεθοδεύσεις! Πρέπει να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στην ημερίδα του Συλλόγου "ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ", στις 15 Δεκεμβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο!
Ο Σύλλογος αυτός συστήθηκε για να "ξεσηκώσει" όλους τους Έλληνες, σε μια νόμιμη πνευματική "επανάσταση", να διεκδικήσουμε επιτέλους τα δικαιώματά μας! Μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην ζωή, μας στερούν την λογική μας, μας στερούν την Πατρίδα μας!
Μέσα στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, στις 15 Δεκεμβρίου, πρέπει να γίνει μια πνευματική επανάσταση! Να αποδείξουμε ότι ο Έλληνας ήταν ανέκαθεν σκεπτόμενος άνθρωπος. Ήταν φιλόσοφος! Δεν έτρωγε "κουτόχορτο" όπως μας ταΐζουν σήμερα οι δοκούντες άρχειν του Έθνους μας!

ΠΗΓΗ


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID