EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έξι μήνες πλέον για τις προσωρινές συντάξεις


 

Αυξάνονται σε 6 από 3 που είναι έως τώρα οι μηνιαίες προσωρινές συντάξεις που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μόλις καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης για να καλύπτουν τα βασικά τους έξοδα διαβίωσης έως ότου λάβουν την κανονική τους σύνταξη.
Την ανάληψη της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας από την πλευρά της κυβέρνησης προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη σχετικά με τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων των ασφαλισμένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Την ίδια στιγμή που οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ περιμένουν έως και ένα χρόνο για να πάρουν τη σύνταξή τους, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει δραματικά η λίστα αναμονής. Ωστόσο οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη καθ'Α όλη τη διάρκεια αναμονής έως ότου βγει το ακριβές ποσό της σύνταξης.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, τα στοιχεία δείχνουν ότι «στο ΙΚΑ εκκρεμούν περίπου 85.300 αιτήσεις για καταβολή κύριας σύνταξης και 71 χιλιάδες για επικουρική». Επιπλέον –όπως είπε– «η καθυστέρηση στα υποκαταστήματα Αττικής είναι περίπου 11 μήνες ενώ σε αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας 10 μήνες» ενώ συμπλήρωσε ότι δίνονται ήδη 37.000 προσωρινές κύριες συντάξεις.
Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι τον περασμένο Ιούλιο συγκροτήθηκε κλιμάκιο «επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής συντάξεων» και πως σύντομα αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID