EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αντιπαράθεση Στουρνάρα - Λαφαζάνη στη Βουλή για τη δόση


 

Το δίλημμα «καταστροφή ή παραγωγική ανασυγκρότηση», με αφορμή και την εξασφάλιση της δόσης των 31,5 δις ευρώ, κυριάρχησε κατά την αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Η εφαρμογή των προτάσεων της αντιπολίτευσης ισοδυναμεί με άτακτη χρεοκοπία, πείνα και δυστυχία» τόνισε ο κ. Στουρνάρας. Όπως είπε ο υπουργός, αν και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκτροχιασμού των προβλέψεων ενός Προϋπολογισμού λόγω δυσμενών εξωτερικών οικονομικών εξελίξεων, είναι εξίσου προφανές πλέον ότι η Ευρωζώνη αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα αρχιτεκτονικής του ευρώ και να προχωρά, αργά μεν αλλά σταθερά, σε λύσεις ομοσπονδιακής μορφής τόσο στον οικονομικό όσο και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

«Στο πλαίσιο αυτό, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους που προβλέπει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, διασφαλίζοντας την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της. Δεν θα ήταν πραγματικά κρίμα να γίνουμε Ιφιγένεια, όπως ορισμένοι στην Ευρωζώνη επιθυμούν, προκειμένου να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι ‘’άτακτοι’’ της ευρωπαϊκής περιφέρειας και να φυσήξει ούριος άνεμος για τους υπόλοιπους».

«Γιατί δεν μιλάτε για το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα κινήσει τα πράγματα προς τα μπρος; Δεν έχετε εθνικό πρόγραμμα, δεν διεκδικείτε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Δεν διεκδικείτε απολύτως τίποτα. Δεν διασφαλίσατε ούτε καν τη δόση» σχολίασε ο Π. Λαφαζάνης.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID