EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ένταση και κόντρες στη Βουλή για τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Εκρηκτικό κλίμα επικράτησε την Τρίτη στη Βουλή με την αντιπολίτευση να αντιδρά με πολύ βαριές εκφράσεις στο αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να ψηφιστούν τα επώδυνα μέτρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προειδοποιώντας ότι η μη ψήφισή τους θα οδηγήσει τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το πολυνομοσχέδιο «περιέχει διατάξεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης. Με απλά λόγια η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή άτακτης χρεοκοπίας. Όλα κινούνται σε ασφυκτικό πλαίσιο. Αυτό δεν σημαίνει παράκαμψη κοινοβουλευτικών διαδικασιών».
 
Αυτό προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος είπε ότι «χρειάζεται μεγάλο θράσος για να κάνετε αυτή την κατάπτυστη δήλωση που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές που θεωρούσαμε ότι τις έχουμε ξεπεράσει. Αποτελεί το πραξικόπημα των πραξικοπημάτων. Κουρελιάζετε το Σύνταγμα. Κάνετε εκτροπή προκειμένου να επιβάλλετε μια αδίστακτη χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ποιος βουλευτής μπορεί να διαβάσει 800 σελίδες σε λίγες ώρες;».
«Επι 4 μήνες διαπραγματεύεστε αυτό το νομοσχέδιο τέρας και σφαγείο. Ποιον κοροϊδεύεται και εμπαίζετε; Θέλετε να αλλάξετε το εργασιακό και ασφαλιστικό τοπίο της χώρας σε λίγες ώρες. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να το κάνετε. Διαβάστε την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου που ακυρώνει ως αντισυνταγματικές τις συνταξιοδοτικές διατάξεις. Σε περιόδους δημοκρατίας ουδέποτε έχει επιχειρηθεί αυτό που επιχειρείτε σημερα εσείς» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς. «Θα το βρείτε μπροστά σας… Δεν το έχετε διαβάσει και ως εκ τούτου είναι αντισυνταγματικό ένας βουλευτής χωρίς να το έχει διαβάσει να ψηφίζει. Καταλύετε τη Δημοκρατία» δήλωσε.

«Σε μια περίοδο που χρειάζονται πράγματι αλλαγές το νομοσχέδιο έρχεται έτσι ώστε να μη μπορούμε να ψηφίσουμε. Αυτό που έπρεπε να είναι έργο εβδομάδων και μηνών έρχεται σε μία εβδομάδα για ψήφιση» δήλωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή.

Νόμο «καρμανιόλα» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που διαβλέπει πως δεν θα είναι ο τελευταίος που θα επιβάλλει νέα μέτρα. «Ο λαός να βάλει πλώρη να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, είναι η κόλαση» υποστηρίζει ο κ. Παφίλης.

Υπέρ της διαδικασίας του κατεπείγοντος τάχθηκαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.) και σε ψηφοφορία που ακολούθησε απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης σε σχέση με τη διαδικασία.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID