EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αχαϊα: στόχος η επαναλειτουργία της γραμμής Άγιος Νικόλαος-Αίγιο

Αχαϊα: στόχος η επαναλειτουργία της γραμμής Άγιος Νικόλαος-Αίγιο

Είναι κοινή άλλωστε η διαπίστωση ότι το διάστημα της μη λειτουργίας της γραμμής ήταν αισθητή η απώλεια τόσο από κατοίκους όσο και από επισκέπτες τις περιοχής. Σύμφωνα με το www.aigialeianews.gr, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε πρόσφατη συνεδρίαση του αποφάσισε μάλιστα να προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας της γραμμής, ενώ αναμένονται σύντομα εξελίξεις, με τους αρμόδιους να είναι αισιόδοξοι για αίσια κατάληξη του θέματος.

Εκτός όμως από την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής, στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, είναι και η καλύτερη οργάνωση του νέου λιμένα Αιγίου. Γι' αυτό το λόγο το Σάββατο που μας πέρασε, η πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. συναντήθηκε με στελέχη από την Περιφέρεια και με ανθρώπους που έχουν τεχνογνωσία για την καλύτερη αξιοποίηση της νέας λιμενικής ζώνης. Επίσης σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα Master Plan και ένα επιχειρη?ατικό σχέδιο (Business Plan) για το νέο λιμένα.

Στα Αναπτυξιακά Προγράμματα Μελετών Διαχείρισης (MASTER PLAN) των λιμένων παρουσιάζονται-αποτυπώνονται από τον εκάστοτε φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης οι προτάσεις του για μια ολοκληρωμένη χωροταξική διευθέτηση των απαιτούμενων έργων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμών του λιμένα για την αναβάθμιση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του.

Επίσης γίνεται καθορισμός των ενδεικνυόμενων μέτρων για την εκτός και εντός ζώνης λιμένων εξασφάλιση της προστασίας του αιγιαλού, παραλίας και θάλασσας από κάθε είδους εκτέλεση έργων ή επεμβάσεις που αλλοιώνουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και η παρακολούθηση της εφαρμογής τους από τις λιμενικές αρχές καθώς και συγκέντρωση όλων των στοιχείων που αφορούν τα λιμάνια της χώρας, όπως η ηλεκτρονική καταγραφή και η παρακολούθηση της γενικότερης λιμενικής υποδομής της χώρας σχετικά με έργα, μελέτες, προβλήματα των λιμένων κ.λ.π., προκειμένου να ασκείται αποτελεσματικότερα η εποπτεία και προγραμματισμός της λιμενικής δραστηριότητας στο σύνολο της.

Στα πλαίσια των ενεργειών για την καλύτερη αξιοποίηση της νέας λιμενικής ζώνης, προγραμματίζεται και η διοργάνωση στο Αίγιο, μίας ενημερωτικής ημερίδας με τη συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έχει κάνει και μία πρώτη συζήτηση όσον αφορά την πραγματοποίηση κάποιων εκδηλώσεων την χριστουγεννιάτικη περίοδο, οι όποιες σκέψεις και προτάσεις όμως θα συζητηθούν αναλυτικά μετά την τιμητική εκδήλωση - αφιέρωμα για τον κορυφαίο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου στο Πολύκεντρο της Μυρτιάς.

www.aigialeianews.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID