EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γ.Γ. Δημοσίων Έργων: «Μπουλντόζες» τον Μάιο στους οδικούς άξονες



Επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας τον ερχόμενο Απρίλιο - Μάιο «βλέπει» ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Σ. Σιμόπουλος, εκτιμώντας ότι δυνητικά μπορούν να απασχοληθούν στα σχετικά εργοτάξια έως και 70.000 εργαζόμενοι.
Αυτό αναφέρει ο κ. Σιμόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου», από την οποία ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:
-Η διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους και τον ειδικό διαπραγματευτή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν οι συζητήσεις με τις τράπεζες. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι να φέρουμε τις νέες συμβάσεις στη Βουλή στις αρχές του χρόνου. Βέβαια απαιτείται και επιπλέον χρόνος για την επανεκκίνηση των έργων.
Εν πάση περιπτώσει πιστεύω ότι τον Απρίλιο - Μάιο θα «πιάσουν δουλειά πάλι οι μπουλντόζες» και σταδιακά θα μπορέσουμε να απορροφήσουμε στα έργα αυτά εβδομήντα χιλιάδες εργαζόμενους.
-Πραγματικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία παράγει θέσεις εργασίας και μόνο μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων τονώνονται και τα δημόσια οικονομικά.
Το ίδιο πλέον θα συμβεί και στην Ελλάδα, ιδίως σε τομείς που έχουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Τέτοιοι τομείς είναι η ενέργεια, ο τουρισμός, η πρωτογενής παραγωγή και η δευτερογενής, που συνδέεται μαζί της.
-Απαιτούνται ορισμένες παρεμβάσεις νομοθετικές, οι οποίες θα επιταχύνουν τις συμβασιοποιήσεις, αλλά και την εκτέλεση των έργων. Στην κατηγορία αυτή ανήκει η πρόσφατη ρύθμιση, με την οποία επιτρέπεται η χορήγηση προκαταβολής και για συμβάσεις των οποίων η προκήρυξη προέβλεπε προκαταβολή μικρότερη του 10%.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID