EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στεγαστική "φούσκα" απειλεί τις ασιατικές οικονομίες!

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τις ασιατικές οικονομίες οι οποίες μπορεί να βρίσκονται σε πλήρη άνθηση, αλλά οι πιστώσεις του ιδιωτικού τομέα μπορεί να... θέτουν τα θεμέλια για την επόμενη οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με έρευνα της Capital Economics, οι πιστώσεις/δάνεια του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό, με τις χώρες στις οποίες χτυπάει κόκκινο να είναι το Χονγκ Κονγκ, η Κίνα και το Βιετνάμ.

Παρότι θεωρείται φυσιολογικό να αυξάνεται ο δανεισμός στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, σε υψηλό μάλιστα ποσοστό σε σχέση με το ΑΕΠ της κάθε χώρας, η ανάπτυξή τους δε θα πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην πίστωση όπως άλλωστε έγινε στην Ιρλανδία και στις χώρες της Βαλτικής πριν την κρίση του 2008.

Η Capital Economics πάντως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την έκρηξη του δανεισμού στο Βιετνάμ, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι η κατάσταση στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ δεν είναι επίσης ανησυχητική.

Ειδικά για το Χονγκ Κονγκ, οι ειδικοί της εταιρείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για φούσκα ακινήτων, τονίζοντας ότι οι τιμές των ακινήτων πρέπει να μειωθούν κατά 30% αν θέλουν να ισορροπήσουν την αγορά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID