EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρευνα Alco-Φαρμακοποιών: 7 στους 10 δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας!


Έρευνα Alco-Φαρμακοποιών: 7 στους 10 δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας! 

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν οι Έλληνες τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας οι οποίες ούτως ή άλλως φθίνουν καθημερινά. 
Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του ΦΣΑ, το 74% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένοι από την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα  και μόνο το 23% είναι ικανοποιημένοι. 
 
Τη χειρότερη εικόνα την έχουν οι πολίτες για τα ασφαλιστικά Ταμεία που με ποσοστό 77% δηλώνουν μη ικανοποιημένοι.
Το 6% δεν είναι ευχαριστημένο από τα δημόσια νοσοκομεία ενώ στο 16% είναι το ποσοστό δυσαρέσκειας για τους φαρμακοποιούς. 
Στο μείον 32% βρίσκονται οι γιατροί οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έχουν δημιουργήσει τελικά και την καλύτερη εικόνα.
Οι μισοί πιστεύουν (50%) ότι οι δαπάνες στην Υγεία μειώθηκαν εξαιτίας της μείωσης των υπηρεσιών και όχι επειδή χτυπήθηκε το μαύρο χρήμα ενώ μόνο το 36% εκτιμά ότι μειώθηκαν οι δαπάνες επειδή περιορίσθηκε η σπατάλη. 
 
Ο ΕΟΠΥΥ έκανε τα πράγματα χειρότερα στην υγεία για τους περισσότερους (59%) ενώ μόνο το 11% θεωρεί ότι είναι καλύτερα. 
Και αυτό επειδή οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 68%  δεν έχουν επιτευχθεί με το νέο φορέα οι στόχοι δηλαδή καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερες τιμές. 
Επίσης 7 στους 10 (68%) θεωρούν ότι είναι σωστές οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών δεδομένου ότι είναι απλήρωτοι για μήνες ενώ 6 στους 10 συμφωνούν να γίνει συμψηφισμός των χρεών ώστε να διευκολυνθεί ο κλάδος.
Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία είναι για το 37% των ερωτηθέντων αρνητική εξέλιξη για την περίθαλψή τους, το 35% δεν απαντά καθώς δεν γνωρίζει ενώ μόλις το 11% θεωρεί ότι θα είναι θετική εξέλιξη. 
 
Τα ανώνυμα γενόσημα φάρμακα ανησυχούν τους Έλληνες, καθώς οι 6 στους 10 (64%) εκτιμούν ότι εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία τους. 
Γι αυτό άλλωστε το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρέπει οι γιατροί να συνταγογραφούν συγκεκριμένα επώνυμα φάρμακα. 
Άλλωστε το 81% εμπιστεύεται τα επώνυμα ελληνικά φάρμακα (το 37% πολύ και το 44% αρκετά). 
Όσο για την τρόικα, οι περισσότεροι έχουν αρνητική άποψη και δεν πιστεύουν ότι πίσω από την προσπάθειά της να προωθήσει τη δραστική ουσία κρύβονται συμφέροντα (72%).
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID