EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Spiegel: Η τρόικα ζητεί 150 νέες μεταρρυθμίσεις

 
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel η τρόικα έχει προτείνει 150 νέα διαρθρωτικά μέτρα τα οποία καλείται να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεγαλύτερη ευελιξία στις απολύσεις και στον κατώτατο μισθό, καθώς και η άρση προνομίων που απολαμβάνουν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Επιπλέον προτείνεται η θέσπιση ενός δεσμευμένου λογαριασμού, ώστε να διασφαλίζεται η επιστροφή των δανείων.
Η τρόικα, πάντα σύμφωνα με το περιοδικό, φέρεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει ή δρομολογήσει το 60% των μεταρρυθμίσεων, ενώ αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση αφορούν ένα επόμενο 20%. Απομένει ένα ακόμη 20% που αναμένεται να συζητηθεί στο μέλλον.
Τι μας λέει λοιπόν η τρόικα μέσω  του Spiegel; Ότι έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί 90 μεταρρυθμίσεις, ότι αυτή την ώρα που υπάρχει εμπλοκή συζητείται το 20%, δηλαδή άλλες 30 αλλαγές ενώ αφήνονται για το μέλλον 30 ακόμη μεταρρυθμίσεις. Ποιες είναι αυτές, δεν τις γνωρίζουμε. Τις έχει ζητήσει η τρόικα, και αφού περάσουν αυτές που συζητούνται τώρα θα προκύψουν στο μέλλον.
Με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, το Μνημόνιο 3 που κάποιοι βαφτίζουν πολυνομοσχέδιο για να το αποφορτίσουν συναισθηματικά, δεν είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι. Υπάρχει κι άλλο που δεν το ξέρουμε.
Αν μάλιστα αποφασιστεί και νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, το λεγόμενο OSI, δηλαδή το κούρεμα των ομολόγων του επίσημου δημόσιου τομέα, τότε ασφαλώς θα προκύψουν κι άλλες απαιτήσεις των δανειστών. Δε μπορεί δηλαδή να μας μειώσουν το χρέος για να είναι βιώσιμο κι εμείς να μην λάβουμε κι άλλα μέτρα.
Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι ακόμη κι αν περάσουν τα μέτρα που συζητάμε τώρα και που απειλούν να τινάξουν την κυβέρνηση στον αέρα, ο Γολγοθάς θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Δηλαδή νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέες μειώσεις στις δαπάνες για υγεία και εκπαίδευση, άραγε και νέα παρέμβαση στα εργασιακά;
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι χωρίς να δίνουν ελπίδα και όραμα στο λαό θα τον κάνουν να υποταχθεί στους εκβιασμούς κάνουν λάθος. Ο κόσμος μπορεί να έχει αντέξει και να προτίθεται να αντέξει κι άλλα μέτρα. Δε μπορεί, όμως, να αποδεχθεί ότι δεν έχει κανένα μέλλον.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID