EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ - DB Schenker για διασυνοριακές υπηρεσίες έλξης

 
To προσεχές διάστημα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπογράψει συμφωνία για διασυνοριακές υπηρεσίες με την DB Schenker για την παροχή υπηρεσιών έλξης.
Όπως μεταδίδει το blog «το στέκι της έλξης», για το σκοπό αυτό ο φορέας εκμετάλλευσης θα προσφέρει, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπηρεσίες έλξης για τις μεταφορές στην Βουλγαρία και τη Ρουμανία και αντιστρόφως, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες στην ελληνική επικράτεια.
Τα ανωτέρω δήλωσε ο κ. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος,  Δ/νων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά την διάρκεια του συμποσίου «Railway Days – Railway Summit for Investments in the Wider Black Sea Area 2012».
Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, ο κ. Ζηλιασκόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Παρότι είναι μια μικρή χώρα, η Ελλάδα θέλει να αναπτύξει το σιδηροδρομικό της σύστημα, με το κομμάτι της εμπορευματικής μεταφοράς να δείχνει ικανό να παράγει πολύ υψηλότερα κέρδη από αυτό της επιβατικής.
Για το σκοπό αυτό, τα επόμενα 3 χρόνια, έχουμε θέσει διάφορες σημαντικές στοχεύσεις για τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές. Για τους στόχους αυτούς θέλουμε τα λιμάνια, τα κέντρα logistics και οι βιομηχανικές ζώνες να είναι συνδεδεμένες με το σιδηροδρομικό δίκτυο, πράγμα  το οποίο θα βοηθήσει στην αύξηση του ποσοστού μεταφοράς εμπορευμάτων από τον σιδηρόδρομο. Έχουμε σχέδια επίσης για την βελτιστοποίηση της διέλευσης των συνόρων και για τη μείωση του κόστους διασύνδεσης».

Οι συνέργιες και οι εμπορικές συνεργασίες είναι αυτοσκοπός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει κύκλο εργασιών στο cargo (μόλις) 22-23 εκατ. ευρώ ετησίως.
Αντιστοίχως, η DB Schenker Ελλάδος (θυγατρική των γερμανικών σιδηροδρόμων) διεξάγει ενέργειες για την εξοικονόμηση του λειτουργικού της κόστους, με δεδομένο ότι ο κύκλος εργασιών μειώθηκε στα 35,6 εκατ. ευρώ το 2011, έναντι 41,4 εκατ. ευρώ το 2010.
Αντίστοιχα, οι ζημιές μετά από φόρους έφτασαν τα 1,67 εκατ., έναντι ζημιών 1,52 εκατ. το 2010.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID