EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απίστευτη καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχει λάβει ακόμα ΦΕΚ ο Γ.Γ. Μεταφορών!

 
Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος δεν έχει πάρει ΦΕΚ εδώ και 3,5 μήνες.
Είναι γεγονός ότι, μέχρι και σήμερα, στον ιστότοπο «διαύγεια», όπου δημοσιεύονται οι αποφάσεις των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων, δεν υπάρχει το όνομα του γενικού γραμματέα Μεταφορών Νίκου Σταθόπουλου.
Στην ενότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στον τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ως γενικοί γραμματείς εμφανίζονται οι Σ. Σιμόπουλος, Σ. Τσόκας και Μ. Δασκαλάκης.
Μάλιστα, ορισμένες αποφάσεις που θεωρητικά ανήκαν στον γ.γ. Μεταφορών, όπως οι άδειες για τις νέες μεταφορικές εταιρείες, υπογράφονται από τον Σ. Τσόκα.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών - σε σχετική ανακοίνωση - αναφέρει ότι "το θέμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαδικαστικό και οφείλεται στη νέα δομή του υπουργείου, αλλά και στο φόρτο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επεξεργάζεται τα σχετικά διατάγματα".
Η πλήρης ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Πέρασαν 3,5 μήνες, από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και στο χώρο του υπουργείου γινόμαστε όλοι μάρτυρες μίας «παραλυτικής» λειτουργίας  σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερη εντύπωση και πολλά ερωτηματικά, όμως, δημιουργεί η θεσμική λειτουργία της «Γενικής Γραμματείας Μεταφορών», όπου:
-Δεν έχει οριστεί «Γενικός Γραμματέας Μεταφορών», παρά το ότι στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, του υπουργείου ΑΑΥΜΔ, αλλά και αλλού εμφανίζεται ως τέτοιος ο κ. Ν. Σταθόπουλος ο οποίος, χωρίς να έχουν ακόμα καθοριστεί οι αρμοδιότητές του, προΐσταται της υπηρεσίας αυτής παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας, αφού:
- Προβαίνει σε δηλώσεις  στα ΜΜΕ
- Συμμετέχει σε συναντήσεις με φορείς – Υπηρεσίες
- Δίνει εντολές και παρεμβαίνει στις αρμόδιες Υπηρεσίες για θέματα Μεταφορών
Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες χρήζουν άμεσης διευκρίνησης από την πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Μ.Υ.Δ. στα παρακάτω:
1.Στο πλαίσιο ποιας θεσμικής νομιμοποιητικής διαδικασίας ο κ. Σταθόπουλος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Α.Α.Υ.Μ.Δ;
2.Γιατί δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο που αφενός συστήνει τη Γενική Γραμματεία Μεταφορών και καθορίζει τις αρμοδιότητές της και αφετέρου τοποθετεί τον κ. Σταθόπουλο ως Προϊστάμενό της;».
«Είναι τυπικό το θέμα», απαντά το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών
Το θέμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαδικαστικό και οφείλεται στην νέα δομή του υπουργείου, αλλά και στο φόρτο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επεξεργάζεται τα σχετικά διατάγματα.
Εδώ και καιρό έχει ανακοινωθεί η πολιτική τοποθέτηση του κ. Νίκου Σταθόπουλου στη θέση του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών. Ωστόσο, ούτε υπογράφει, αλλά ούτε και πληρώνεται.
Για τα θέματα μεταφορών δικαίωμα υπογραφής έχει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Σεραφείμ Τσόκας.
Εν πάση περιπτώσει, το σχετικό διάταγμα που είναι προϋπόθεση για τον επίσημο ορισμό του, έχει τύχει ήδη επεξεργασίας από το ΣτΕ και εντός των ημερών προωθείται, ούτως η άλλως, και η τυπική τοποθέτησή του.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID