EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σε κόμβο μεταφοράς αερίου μπορεί να αναδειχθεί η Ελλάδα


Σε κόμβο μεταφοράς αερίου μπορεί να αναδειχθεί η Ελλάδα

Σε κέντρο διαμετακόμισης φυσικού αερίου για την Ευρώπη εκτιμά η Sintez Group ότι μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα, που ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα Λεονίντ Λεμπέντεφ και μέσω του ενεργειακού της βραχίοντα Negusneft συμμετέχει στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Sintez Αντρέι Κορόλεφ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ότι η Eλλάδα αποτελεί καλή επενδυτική ευκαιρία και επιβεβαίωσε την πρόθεση να υποβάλει προσφορά, για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, των οποίων η αξία μπορεί να αποτιμηθεί γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.
H Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο τράνζιτ μεταφοράς αερίου αν καθιερώσει ΑΟΖ, που θα της επιτρέψει τη νόμιμη εκμετάλλευση υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και σε άλλες περιοχές, αναφέρει η ανταπόκριση του πρακτορείου.
Χρέη
Τα χρέη των ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής προς τη ΔΕΠΑ ξεπερνούν τα 367,6 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ο ΛΑΓΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ χρωστούν στους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς το ποσό των 394,3 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή...
Οι οφειλές του ομίλου Μυτιληναίου προς τη ΔΕΠΑ ανέρχονται σε 182, 6 εκατ. ευρώ , της Elpedison Ενεργειακή σε 144, 1 εκατ. ευρώ, της Motor Oil σε 34,9 εκατ. ευρώ και της Ηρων σε 6,2 εκατ. ευρώ.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID