EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μαζί η δημοπράτηση της Ανάπλασης Πανεπιστημίου και της επέκτασης του Τραμ στην Πατησίων


Μαζί η δημοπράτηση της Ανάπλασης Πανεπιστημίου και της επέκτασης του Τραμ στην Πατησίων

Η Αττικό Μετρό θα αναλάβει τελικά την ευθύνη δημοπράτησης του έργου της ανάπλασης Πανεπιστημίου που περιλαμβάνει και το μεγάλο έργο επέκτασης του Τραμ στην Πατησίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com αυτή την εποχή στην Αττικό Μετρό γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για το διπλό αυτό έργο.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη είναι και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τις προτάσεις που αφορούν την ανάπλαση καθώς 9 προτάσεις περνούν στην επόμενη φάση. Από την Άνοιξη και μετά θα έχουμε και την ανάδειξη του νικητή ενώ έπεται και συνέχεια.

Το μεγάλο αυτό έργο θα μας απασχολήσει πολύ τους επόμενους μήνες καθώς θα πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Με δεδομένο ότι είναι πολύ δύσκολο να προλάβει το ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του πιθανότατα πάει για το επόμενο ΚΠΣ (2014-2020).

Με αυτό το δεδομένο η δημοπράτηση του θα γίνει τουλάχιστον σε ένα έτος από σήμερα ενώ οι κατασκευές θα μπορούν να ξεκινήσουν το 2014 και να ολοκληρωθούν 2 χρόνια αργότερα.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε στέλεχος της Αττικό Μετρό πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και σύνθετο έργο καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλές κυκλοφοριακές μελέτες για την τροποποίηση των γύρω οδικών αξόνων που θα επιβαρυνθούν από την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
Το έργο της ανάπλασης της Πανεπιστημίου αλλά και της επέκτασης του Τραμ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και πρόκειται να γίνει ένας διαγωνισμός που θα περιλαμβάνει και τα δύο.

Το κόστος για την ανάπλαση τόσο της Πανεπιστημίου όσο  και πολλών κάθετων προς αυτή οδών ακόμα δεν έχει καθοριστεί αλλά ίσως ξεπεράσει και τα 20εκ.ευρώ. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν το κόστος για την επέκταση του Τραμ από το Σύνταγμα έως την Πλατεία Αιγύπτου στην Λ.Πατησίων.

Το μήκος είναι περίπου 2,2 χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει 4 -5 στάσεις ενώ θα υπάρξει και δεύτερη φάση επέκτασης του Τραμ μέσω της Πατησίων μέχρι τον σταθμό της γραμμής 1 του Μετρό ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ ενώ εξετάζεται και η δρομολόγηση κάθετης γραμμής από τον Σταθμό Λαρίσης και μέσω της Λιοσίων, της Αχαρνών και της Πατησίων να διασχίζει όλη την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID