EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τραμ Αθήνας: η επέκταση για Πειραιά πάει Βουλή και σε λίγες μέρες πέφτουν οι υπογραφές


 Τραμ Αθήνας: η επέκταση για Πειραιά πάει Βουλή και σε λίγες μέρες πέφτουν οι υπογραφές

Λίγες μέρες μας χωρίζουν πλέον από την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του Τραμ από το Νέο Φάληρο στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com τις επόμενες μέρες το έργο θα παρουσιαστεί στην Βουλή και αμέσως μετά θα πέσουν οι υπογραφές για να ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος.

Το έργο πρόκειται να προσθέσει 5,4 χιλιόμετρα στο δίκτυο του Τραμ και θα το κάνει πολύ πιο «χρήσιμο» για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μετακίνησης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 95εκ.ευρώ και σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος προμήθειας νέων συρμών Τραμ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω της επέκτασης.

Το έργο δημοπρατήθηκε τον Μάιο του 2009 και ο διαγωνισμός εξελίχθηκε σε σήριαλ με πολλά επεισόδια. Η εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ είναι η ανάδοχος του έργου και έδωσε σκληρό αγώνα για να πάρει το έργο καθώς ενώ ήταν ο αρχικός μειοδότης υπήρξαν ενστάσεις, δικαστήρια ενώ η πρώην διοίκηση του Τραμ είχε χρίσει ανάδοχο άλλον υποψήφιο!

Τελικά το θέμα τελείωσε στις αρχές του 2012 αλλά πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να φτάσουμε στο σημείο να υπολείπονται λίγες μόνο μέρες για να δούμε τα πρώτα εργοτάξια να στήνονται στους δρόμους του Πειραιά.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Σύμφωνα με την σύμβαση θα χρειαστούν 25 μήνες για την ολοκλήρωση του έργου ενώ η εμπειρία έχει διδάξει πως η χρήση προκατασκευασμένων τμημάτων ελαχιστοποιεί την όχληση στην κίνηση και μικραίνει τον χρόνο κατασκευής.

Με τα σημερινά δεδομένα τα πρώτα δρομολόγια του Τραμ θα γίνουν στο τέλος του 2014 και αρχές του 2015 θα ξεκινήσουν τα κανονικά δρομολόγια.

Με την λειτουργία αυτής της επέκτασης οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων από την Νέα Σμύρνη μέχρι την Βούλα θα αποκτήσουν πρόσβαση στο κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά χωρίς μετεπιβίβαση δίνοντας πλεονέκτημα στο Τραμ.

Η δρομολόγηση του Τραμ στον Πειραιά σε συνδυασμό με τον ερχομό του Μετρό θα σημάνει και την αναδιάρθρωση πολλών λεωφορειακών γραμμών που θα σταματήσουν να φτάνουν στο κέντρο της πόλης μιας και θα υπάρχουν δύο μέσα για το κάνουν αυτό.

Το Τραμ με την ένταξη της επέκτασης για Πειραιά αναμένεται να αυξήσει τους επιβάτες του κατά 25.000 φτάνοντας τις 80.000 επιβάτες καθημερινά.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID