EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετρό Θεσσαλονίκης: σε αναζήτηση οριστικής λύσης για να ολοκληρωθεί το έργο


 Μετρό Θεσσαλονίκης: σε αναζήτηση οριστικής λύσης για να ολοκληρωθεί το έργο

Λύσεις σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα της αναδόχου κοινοπραξίας του μετρό Θεσσαλονίκης εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων αναμένει η «Αττικό Μετρό Α.Ε.».«Ειδάλλως το έργο αυτό δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί με την υπάρχουσα σύμβαση», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Τσίτουρας, μιλώντας χθες σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό θέμα την κατασκευή του μετρό.

Απέδωσε τις καθυστερήσεις σε μια σειρά από προβλήματα, με κυριότερο -όπως είπε- την οικονομική κρίση και την πλήρη αδυναμία της αναδόχου κοινοπραξίας να χρηματοδοτήσει το έργο με ίδιους πόρους.

Εφερε ως παράδειγμα τη σήραγγα της Μάγχης, που πραγματοποιήθηκε με τον διπλάσιο προϋπολογισμό και σχεδόν τον διπλάσιο χρόνο, ενώ υπογράμμισε πως το μετρό Θεσσαλονίκης ήταν και είναι η πρώτη προτεραιότητα για την «Αττικό Μετρό».

Οπως αναφέρεται στο Εθνος της Κυριακής, το μετρό της Θεσσαλονίκης μπορεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016 με αρχές του 2017, υπό την προϋπόθεση ότι θα λυθούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ανάδοχος, ότι θα του δοθούν έγκαιρα όλοι οι χώροι των εργοταξίων και θα υπάρξει φιλικός διακανονισμός με την «Αττικό Μετρό Α.Ε.» για την ικανοποίηση ορισμένων από τα εύλογα αιτήματα της κοινοπραξίας, ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στρ. Σιμόπουλος. Οπως είπε, δεν μπορεί να δεσμευτεί σήμερα για τον χρόνο παράδοσης και κάνει λάθος όποιος υπό τις παρούσες συνθήκες μιλά για χρονοδιαγράμματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σιμόπουλος προανήγγειλε τροποποίηση του καταστατικού της «Αττικό Μετρό», ώστε να μπορεί να προχωρά σε φιλικούς διακανονισμούς -στα πρότυπα της «Εγνατία Οδός Α.Ε.»-, ενώ ανέφερε ότι θα δοθεί «ανάσα» ρευστότητας με τη νομοθετική ρύθμιση που θα της δώσει τη δυνατότητα να εισπράξει 10% προκαταβολή, έναντι 6%. Ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Μ. Σίμας είπε πως κατασκευάζει «άλλο έργο» από αυτό που προέβλεπε η σύμβαση (οι 9 από τους 13 σταθμούς άλλαξαν θέση).

www.bankingnews.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID