EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αναβλήθηκε η έκτακτη συνέλευση στη «Δωδώνη»


 

Εκρυθμη ήταν χθες η κατάσταση στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας, «Δωδώνη», στα Ιωάννινα, καθώς αναβλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση, που είχαν ζητήσει οι ΕΑΣ-μέτοχοι μειοψηφίας, εν μέσω διαμαρτυριών και κινητοποίησης από κτηνοτρόφους-παραγωγούς, οι οποίοι συνεργάζονται με την εταιρεία.

Παράλληλα, «άφαντοι» εξακολουθούν να παραμένουν οι εκπρόσωποι της ρωσο-ελληνικής κοινοπραξίας S.I., η οποία κέρδισε τον πρόσφατο διαγωνισμό για την πώληση του πλειοψηφικού μετοχικού ποσοστού της γαλακτοβιομηχανίας, αφού δεν παρέστησαν ούτε στη χθεσινή συνέλευση.

Εκπρόσωπος
Ως κάτοχος του 67,7% της «Δωδώνη» εμφανίστηκε εκπρόσωπος του εκκαθαριστή της ΑΤΕ, καθώς η συμφωνία μεταβίβασης προς τη S.I. τυπικά δεν φαίνεται ότι έχει ακόμη συντελεστεί, αφού δεν έχει κοινοποιηθεί καν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Οι δύο «αντιμαχόμενες» πλευρές ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν καταθέσει οι ΕΑΣ-μέτοχοι κατά της αγοράς της εταιρείας από τη S.I.

Πάντως, πριν από λίγες ημέρες και για πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, παράγοντες προσκείμενοι στην κυβέρνηση και στο κόμμα της ΝΔ σχολίασαν θετικά την πώληση της «Δωδώνη».

Συνάντηση
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Α. Καχριμάνης, σε συνάντηση του με τον γραμματέα της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννη, είπε πως οι ΕΑΣ ουσιαστικά ήταν αυτές, που καθόρισαν το τίμημα των 21 εκατ. ευρώ, στο οποίο και πωλήθηκε τελικά η «Δωδώνη» στη S.I.

Από την πλευρά του ο Μ. Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε το τίμημα εύλογο, προκαλώντας την αντίδραση των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της Ηπείρου, οι οποίοι ζήτησαν άμεση σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου στις 2 Νοεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που εκδικάζονται και τα ασφαλιστικά μέτρα.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID