EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συνδικάτα και φορείς συγκροτούν κοινό απεργιακό μέτωπο κατά της λιτότητας

 
Κοινό μέτωπο κατά των μέτρων επιχειρούν να συγκροτήσουν με συντονισμένες δράσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΕΣΑΣΕ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με πιθανή ημερομηνία νέας απεργίας στις 17 ή 18 Οκτωβρίου.
Οι φορείς με κοινή ανακοίνωση εξέφρασαν την ανησυχία και την αντίθεσή τους στα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, καθώς τα θεωρούν, εκτός από άδικα και υφεσιακά, αναποτελεσματικά για την έξοδο από την κρίση και καταστροφικά για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Μάλιστα μετά την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 26 Σεπτεμβρίου αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για συνέχιση κοινών δράσεων και συντονισμού των περαιτέρω ενεργειών των φορέων.
Για το λόγο αυτό καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια του Σαββάτου για την προάσπιση του ύψιστου αγαθού της υγείας και της Δευτέρας στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα κατά των επώδυνων μέτρων.
Παράλληλα, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ συμφώνησαν αιφνιδιαστικά χθες για την ανάγκη υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ για την υπεράσπιση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και απομένει η επίσημη θέση του ΣΕΒ.
Χθες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΕ σύσκεψη όλων των προέδρων των ομοσπονδιών και των εργατοϋπαλληλικών κέντρων Αττικής. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID