EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πανελλαδική απεργία των φαρμακαποθηκάριων ώς την Παρασκευή


Aνοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ από τους φαρμακαποθηκάριους 

Τριήμερη πανελλαδική απεργία, από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή, κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, αντιδρώντας στο νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. Το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων ισχύει για τους παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς από τη Δευτέρα, για τις φαρμακαποθήκες η ισχύς του αρχίζει σήμερα ενώ για τα ιδιωτικά φαρμακεία από την 1η Νοεμβρίου.

Οι φαρμακαποθηκάριοι ζητούν να τους δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μπορέσουν να διαθέσουν τα αποθέματα τους, αφού σε αντίθετη περίπτωση υποστηρίζουν ότι θα χάσουν σε μία ημέρα το 15% του κεφαλαίου τους.

Επιπλέον, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθούν οι ρυθμίσεις που τους θίγουν και καταργούν, όπως αναφέρουν, την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς του φαρμάκου.

Σημειώνεται οτι το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων προβλέπει μειώσεις στην πλειονότητα των φαρμακευτικών σκευασμάτων, από τις οποίες στόχος είναι η εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ φαρμακευτικής δαπάνης.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID