EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ιδρύεται Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας


Ιδρύεται Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας

«Ειδικό Πρόγραμμα για την πρόληψη της σχολικής βίας εκπονεί το υπουργείο Παιδείας και ταυτόχρονα προχωρά στην ίδρυση Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας για την αποτελεσματική και οργανωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου».

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρίας Ρεπούση, Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Κυρίτση σχετικής με την κλιμάκωση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας στη χώρα μας.

Οι βουλευτές επικαλούνται έρευνες που δείχνουν τα φαινόμενα "bullying" είναι στην Ελλάδα σημαντικά και αυξανόμενα και ότι το 10%-15% των μαθητών πέφτουν θύματα διαφόρων μορφών εκφοβισμού στο σχολείο. Είναι εντυπωσιακά τα ευρήματα έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που δείχνουν ότι σχεδόν το 90% των μαθητών όλων των ηλικιών υπήρξε θύμα ή θύτης εκφοβισμού και ακόμη ότι οι αλλοδαποί μαθητές θυματοποιούνται όταν αποτελούν μειοψηφία της τάξης ή του σχολείου, ενώ όταν το ποσοστό τους ανέρχεται στο 50%-70% ομαδοποιούνται και στρέφονται κατά της γηγενούς ομάδας μαθητών.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID