EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Με όχημα–ντετέκτιβ και σύστημα εισροών η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων!

 
Εφαρμογή του συστήματος εισροών – εκροών, το οποίο αν και έχει θεσμοθετηθεί από το 2009 δεν λειτουργεί ακόμα (!), αλλά και κατάργηση της βενζίνης σούπερ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων που ανακοινώθηκαν από τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Για το θέμα του λαθρεμπορίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, θα εφαρμοστεί το σύστημα εισροών-εκροών σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και σύστημα GPS στα βυτιοφόρα.
Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα περιλαμβάνεται και η κατάργηση της βενζίνης σούπερ! Όσοι τη χρησιμοποιούν σήμερα, θα την αντικαταστήσουν με αμόλυβδη, στην οποία θα μπαίνουν ειδικά πρόσθετα. Οι χρήστες της βενζίνης σούπερ υπολογίζονται στους 50.000.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου των πειραγμένων αντλιών, το υπουργείο θα αξιοποιήσει το λεγόμενο «μυστικό αυτοκίνητο», το οποίο έχει εξοπλιστεί με ειδικά όργανα μέτρησης.
Το εν λόγω αυτοκίνητο θα προμηθεύεται βενζίνη και χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τους πρατηριούχους, θα καταγράφει αν οι ποσότητες είναι αυτές που καταγράφονται στην αντλία.
Για την αποκλιμάκωση των τιμών προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης, με Προεδρικό Διάταγμα, ανώνυμης εταιρείας μη κερδοσκοπικού σκοπού (Κεντρικός Φορέας Διατήρησης Αποθεμάτων - ΚΦΔΑ), που εποπτεύεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σκοπός της θα είναι η απόκτηση, διατήρηση και πώληση αποθεμάτων πετρελαίου και θα λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, με στόχο την καθίζηση των τιμών των καυσίμων.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID