EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΡΓΟΣΕ: ολοκληρώνει την αποκατάσταση των ζημιών στη Αιγείρα


ΕΡΓΟΣΕ: ολοκληρώνει την αποκατάσταση των ζημιών στη Αιγείρα

Δεν ξέρουμε κατά πόσο συνέβαλε στην επίσπευση έναρξης των εργασιών αποκατάστασης τής επί επτά­μηνο μισογκρεμι­σμένης Παλαιάς Εθνικής Οδού, η δημοσίευση στις ιστοσελίδες «Φρουρός»  και «ypodomes.com» στις  17/8/2012, του επίκαιρου και καυστικού άρθρου μας με τίτλο «Η ΕΡΓΟΣΕ πληρώνει για τις ζημιές της περιοχής Αιγείρας Αχαϊας».

Δεκαπέντε μέρες αργότερα, πάντως, δόθηκε εντολή από την ΕΡΓΟΣΕ στην κατα­σκευάστρια εταιρεία του σιδηροδρομικού σταθμού Κραθίου (Ακράτα), να προβεί στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την ολοκλήρωση των έργων στο Θολοπό­ταμο.

Συγκεκριμένα, στις 14 -9- 2012, ολοκληρώθηκε ο εγκιβωτισμός τού ποταμού, έργο που είχε αφήσει ημιτελές από τον Φεβρουάριο η πρόσφατα "διαλυθείσα" εργολαβία τής "Μηχανικής". Επόμενο στάδιο είναι η αποκατάσταση της Παλαιάς Εθνικής, που θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Η Οδός είχε καταστραφεί μερικώς στις 6 Φεβρουαρίου 2012 από την υπερχείλιση του χειμάρρου όταν έφραξε η κοίτη λόγω των έργων και "έπνιξε 4 τουλάχιστον οικοδομικά τετράγωνα της Αιγείρας.  

Επίσης, αποφασίσθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ να γίνει άμεσα και η υπόγεια οδική διάβαση παράλληλα (ανατολικά) του Θολοποτάμου. Και αυτό για να μην παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση των έργων σε αυτό το επικίνδυνο σημείο και αυτόν το χειμώνα. Αφού, δηλ. δεν αναμένεται γρηγορότερα από την ερχόμενη Άνοιξη να εγκατασταθεί η νέα εργολαβία "σκούπα" και η οποία θα αναλάβει την ολοκλήρωση των ημιτελών έργων Κιάτου – Ροδοδάφνης ,  το στρώσιμο των σιδηροτροχιών κλπ.

Η διάλυση της εργολαβίας τής "Μηχανικής" από την ΕΡΓΟΣΕ, δημιουργεί και κάποιες άλλες "αρρυθμίες" στην ομαλή εξέλιξη των έργων, αφού τα ανεκτέλεστα έργα μέσα στον Πλάτανο Αιγιαλείας, έχουν καθυστερήσει την έναρξη κατασκευής τής εκεί σιδηροδρομικής στάσης, τη στιγμή μάλιστα που ο σταθμός στο Κράθιο (Δημοτική Ενότητα Ακράτας) είναι σχεδόν έτοιμος…


Πηγή:froyros.blogspot.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID