EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Εξεγέρθηκαν» οι εργαζόμενοι της Air France ενάντια στις απολύσεις

Διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας πραγματοποιήθηκαν σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία. Στην τελευταία σημειώθηκαν πρωτοφανή επεισόδια στο Σαρλ ντε Γκωλ, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας Air France συγκρούστηκαν με αστυνομικούς μπροστά στα έκπληκτα μάτια επιβατών, ακριβώς την ημέρα που ξεκινούν οι δύο εβδομάδες σχολικών διακοπών στη Γαλλία.
Οι εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για την πρόθεση της Air France να μειώσει κατά 10% το προσωπικό της, έκαναν πορεία μέσα στο αεροδρόμιο Ρουασί - Ντε Γκωλ, όταν ξέσπασαν τα επεισόδια μπροστά στην αίθουσα αναμονής, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Η αεροπορική εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή τριετές σχέδιο αναδιάρθρωσης, με στόχο την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο ανακοινώθηκαν περικοπές θέσεων εργασίας, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και αναβολή επ’ αόριστον των σχεδίων επέκτασης.
Σε δήλωσή του, το συνδικάτο CGT ανέφερε ότι αντιτίθεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, καθώς θα έχει επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας και τους μισθούς.
Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία του ομίλου Air France-KLM, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατέγραψε αύξηση της τάξης του 5,2%, φτάνοντας τα 12,15 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2011.
Ωστόσο, το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα της περιόδου διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 1,2 δισ., έναντι ζημιών 564 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID