EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Θεσσαλονίκη: Έσπασε την ισόβια ποινή του για τη δολοφονία 62χρονης


 

Ένας 50χρονος τυπογράφος κατάφερε να σπάσει την ποινή ισόβιας φυλάκισης που του είχε αποδοθεί διότι δολοφόνησε εν ψυχρώ το 2008 μία 62χρονη που, όπως ισχυρίστηκε, του ζητούσε χρήματα από τοκογλυφικές συναλλαγές.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Από τους δικαστές αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας κι έτσι τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει πριν από 2,5 χρόνια σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Το χρονικό της δολοφονίας και η απολογία

Η δολοφονία έγινε εντός καταστήματος που διατηρούσε ο 50χρονος στην περιοχή των «Λουλουδάδικων» στη Θεσσαλονίκη.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είπε ότι η γυναίκα διεκδικούσε χρήματα από τοκογλυφικούς τόκους οκτώ ετών. «Προσφέρθηκε να με βοηθήσει το 2000 όταν αντιμετώπιζα οικονομικές ανάγκες. Ο μηνιαίος τόκος ήταν 5%», είπε, προσθέτοντας ότι λόγω των σωρευμένων χρεών και της φορτικής πίεσης που δεχόταν να τακτοποιήσει τις οφειλές του «θόλωσε» το μυαλό του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης χτύπησε με πτυοσκάπανο τη γυναίκα στο κεφάλι, με συνέπεια να την τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το πτώμα σε χαρτοκιβώτιο και μαζί με τα ματωμένα ρούχα του το πέταξε στα σκουπίδια. Μετάνιωσε όμως και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID