EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

4.000 καταστήματα έκλεισαν, 30.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν από την εστίαση

 
Το αίτημά του για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9%, επαναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ), περιγράφοντας τις συνέπειες της αύξησης του συντελεστή ένα χρόνο μετά την εφαρμογή της.
Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου, η απώλεια τζίρου έχει ξεπεράσει το 40%, 4.000 καταστήματα έκλεισαν και χάθηκαν 30.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Η φοροδιαφυγή εκτινάχθηκε στα ύψη και κυριάρχησε η ανασφάλιστη εργασία, ενώ τα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν σημαντικά.
Υπενθυμίζοντας και τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προεκλογικά, για μείωση του συντελεστή στο 9%, ο ΣΕΠΟΑ σημειώνει ότι αρμόδια στελέχη και από τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχουν δημοσίως αναγνωρίσει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν λάθος.
«Το καλοκαίρι που πέρασε, έδειξε τα πρώτα σημάδια της δραματικής πτώσης στον τουρισμό μας. Το επόμενο θα είναι ακόμα χειρότερο», προειδοποιεί ο ΣΕΠΟΑ, επισημαίνοντας πως στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όλες οι τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες, με παρόμοια ή αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα, συνεχίζουν να έχουν ΦΠΑ από 5,5% έως 10%.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID