EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Eπιστολή στο ΥΠΟΙΚ για τη μη αύξηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ από το υπ.Υπ.

 
Μια σημαντική είδηση περιελάμβανε η συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης στην εφημερίδα Real News.
Σε ερώτηση «υπάρχει περίπτωση να μη γίνουν αυξήσεις 25% στα εισιτήρια των ΜΜΜ το α΄ τρίμηνο του 2013, όπως προβλέπει το μνημόνιο;», ο υπουργός απάντησε ότι έχει σταλεί σημείωμα στο ΥΠΟΙΚ, στο οποίο αναφέρεται ότι η αύξηση των εισιτηρίων δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι το υπουργείο Οικονομικών… συμφωνεί!
«Έχουμε στείλει σημείωμα στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι με βάση τη διεθνή εμπειρία, η αύξηση των εισιτηρίων σε καιρό ύφεσης δεν έχει ταμειακό αποτέλεσμα. Το υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί.
Γι΄ αυτό έχουμε πάρει πρωτοβουλίες για περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες και πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής, δηλαδή για μέτρα τα οποία θα λειτουργήσουν ως ισοδύναμα για την αποφυγή στην αύξηση των εισιτηρίων.
Και τα μέτρα αυτά πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, πριν δηλαδή την προγραμματισμένη αύξηση», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών.
Σε άλλη ερώτηση «γιατί να πιστέψουν οι πολίτες την κυβέρνηση ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα», ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι «ούτως ή άλλως θα είναι τα τελευταία μέτρα. Ας μη γελιόμαστε. Τα μέτρα αυτά είτε θα πετύχουν και η χώρα θα ξεφύγει από την κρίση είτε θα αποτύχουν και θα γυρίσουμε δεκαετίες πίσω.
Γι΄ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία αφενός να δομηθούν σωστά συνδυάζοντας τη δημοσιονομική εξυγίανση με αναπτυξιακά αντίβαρα. Αυτό που εξελίσσεται μπροστά μας είναι μία μάχη για την πατρίδα μας. Και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα και εθνική ενότητα».
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID