EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απελευθερώθηκε (και) η αγορά οδικής βοήθειας στην Ελλάδα

Καταγγελία,Οδική Βοήθεια,katangelia,odiki voitheia 
Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς οδικής βοήθειας στην Ελλάδα.
Πλέον, παρέχεται ελεύθερη παροχή υπηρεσιών οδικής βοήθειας στην Ελλάδα, από επιχειρήσεις οδικής βοήθειας, εγκατεστημένες σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα από επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε άλλο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προβλέπεται στο κεφάλαιο Δ' του ν.3844/2010 (ΦΕΚ Α' 63), που ενσωμάτωσε στο εθνικό δίκαιο την Οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά της ΕΕ.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της κ.υ.α. οικ.3900/555/2012, επιχείρηση οδικής βοήθειας οχημάτων που είναι νόμιμα εγκατεστημένη σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να παρέχει προσωρινά στην Ελλάδα υπηρεσίες οδικής βοήθειας, με τους όρους και προϋποθέσεις του Κεφαλαίου Δ' του ν. 3844/2010 και εφ' όσον υποβάλει σε εύλογο χρόνο πριν την έναρξη παροχής των υπηρεσιών την αρχική δήλωση διασυνοριακής προσωρινής παροχής υπηρεσίας οδικής βοήθειας του παραρτήματος Ι της κυα οικ.3900/555/2012.
Η Ε. Επιτροπή έχει δώσει οδηγίες προς τις υπηρεσίες των κρατών μελών της ΕΕ, σύμφωνα με τις οποίες εγκατάσταση είναι η πραγματική άσκηση οικονομικής δραστηριότητας μέσω σταθερής εγκατάστασης για αόριστο χρονικό διάστημα.
Αντίθετα, η ελευθερία παροχής υπηρεσιών χαρακτηρίζεται από την απουσία σταθερής και συνεχούς συμμετοχής στην οικονομική ζωή του κράτους μέλους υποδοχής.
Ο διαχωρισμός μεταξύ εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τη διάρκεια αλλά και τη συχνότητα, την περιοδικότητα και τη συνέχεια της παροχής υπηρεσιών. Για αυτό το λόγο δεν είναι δυνατό να καθοριστούν γενικά χρονικά όρια για το διαχωρισμό μεταξύ εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών.
Οι ρυθμίσεις της κυα οικ.3900/555/2012 δεν έχουν εφαρμογή στην παροχή υπηρεσιών ανέλκυσης, ρυμούλκησης και μεταφοράς οχημάτων από γερανοφόρα φορτηγά δημοσίας χρήσης που ανήκουν σε μεταφορικές επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID