EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Τρόικα μας συμβουλεύει πως θα ρίξουμε τις τιμές


 

 Δράσεις προκειμένου να υποχωρήσουν οι τιμές στην αγορά ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους οι στρεβλώσεις διατηρούν ψηλά τις τιμές, ενώ για τον ίδιο λόγο συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία του ανταγωνισμού, την απελευθέρωση αγορών και την άρση ρυθμιστικών και κανονιστικών εμποδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα σταλεί από τη γενική γραμματεία Εμπορίου επιστολή σε όλους τους παράγοντες της αγοράς και τους καταναλωτές, ώστε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους τομείς που χρήζουν παρεμβάσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Ανάπτυξης υπέγραψε τη σύμβαση με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), για την παροχή τεχνογνωσίας στη χώρα μας. Τα στελέχη του ΔΝΤ πάντως φέρονται να είναι αρνητικά στη δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, οι εργασίες των οποίων έχουν σταματήσει, αλλά το υπουργείο Ανάπτυξης φιλοδοξεί να υπάρξει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου μια κατ' αρχήν συμφωνία-πλαίσιο με τους εμπλεκόμενους.

Συζητήθηκε επίσης, η αναθεώρηση του Κοινοτικού Πλαισίου (ΕΣΠΑ), ώστε να δοθεί έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την ανεργία, τις εξαγωγές και το ενδεχόμενο συνεργασίας με Ηνωμένα Έθνη για εθνική στρατηγική διευκόλυνσης των εξαγωγών. Αναφορά έγινε επίσης στις παρεμβάσεις που θα αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και των εξαγωγών, οι οποίες θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος του μήνα, όπως και στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες ζητήθηκε επίσπευση.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID