EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο αδελφός της Αντζελας και το «ριχτάδικο» στο... Ποντικονήσι

 
Στο μεγάλο «ριχτάδικο» της Κέρκυρας των πλούσιων εμπόρων και των πασίγνωστων πολιτικών όλα βγήκαν στη φόρα, όταν άνοιξαν οι «κυψέλες» των κινητών τηλεφώνων των 17 κατηγορουμένων μιας υπόθεσης που τα έχει όλα. Σαν ταινία.

Διαφθορά δημόσιων λειτουργών, «κονέ» μέσα από τα κελιά διάσημων μαφιόζων με αδέρφια και κουμπάρους βουλευτών και υπουργών, σκιές αστυνομικοπολιτικού σκανδάλου, διακομματική κάλυψη. Κάποιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φρόντισαν να σχηματίσουν τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης παραμονή της Παναγίας (14 Αυγούστου). Για να τη «θάψουν». Τα χαρτιά της δικογραφίας όμως είναι στα χέρια της «κυριακάτικης δημοκρατίας». Για να την αναδείξει.

Πρωταγωνιστής και μοχλός του μαφιόζικου κυκλώματος που συνομιλούσε με το «αφάν γκατέ» του κοσμοπολίτικου νησιού ο 44χρονος Αλβανός Stefan Kolonja. Μαζί με άλλα 16 άτομα είχε συστήσει, κατά τη δικογραφία, εγκληματική σπείρα που στην αγορά των παρανόμων, υποτιμητικά, λέγεται «ριχτάδικο»:

Αγοράζω εμπόρευμα, κάνω στην αρχή τον καλό και, αφού πληρώσω για να «γλυκάνω» τα θύματα, συστήνω εταιρίες-φαντάσματα σαν πλοκάμια, απλώνω τις παρανομίες σε όλη την επικράτεια, πληρώνω με ακάλυπτες επιταγές και ρίχνω τους πελάτες. Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη, έκδοση ακάλυπτων επιταγών, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, υπεξαίρεση. Αυτά τα... λίγα έκανε η συμμορία του Stefan Kolonja. Εις βάρος τους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας κατέθεσε πλήθος εμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών και νοικοκυραίων.

Μερικά παραδείγματα «καμένων»:

-Στις 27/6/2012 προσήλθε στην Αστυνομία ο έμπορος πετρελαιοειδών Σ.Π. και κατέθεσε ότι δύο εκ των κατηγορουμένων τού συστήθηκαν ως «αξιόπιστοι» και αγόρασαν εμπόρευμα αξίας 130.000 ευρώ. Του έδωσαν επιταγές, αλλά ήταν ακάλυπτες.
-Στις 26/6/2012 προσήλθε στην Ασφάλεια Γλυφάδας ο Α.Β., επιχειρηματίας, και κατήγγειλε ότι κατηγορούμενος αγόρασε εμπόρευμα και του έδωσε επιταγές 10.000 ευρώ που ήταν ακάλυπτες.
-Στις 27/7/2012 (όταν άρχισε να γνωστοποιείται η απάτη) μετέβη στην Ασφάλεια Κοζάνης ο επιχειρηματίας Σ.Δ. και κατήγγειλε πανομοιότυπα περιστατικά.

Οι εμπλεκόμενοι «εντιμότατοι» κύριοι συστήνονταν όλοι σαν εκπρόσωποι εταιρίας αυτοκινήτων που είχε πολύ καλό όνομα στην Κέρκυρα και η οποία φρόντιζε για την εμπορική τους κάλυψη.

Αρση απορρήτου
Μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων, άρχισαν τα «εγκεφαλικά», αφού, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι «γκάνγκστερ» φέρεται να είχαν συνομιλήσει (ακόμα και την ώρα που έδιναν προανακριτική κατάθεση στους αστυνομικούς) με πολιτικά πρόσωπα του νησιού, υπεράνω υποψίας, που ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Ακόμα και με τον ίδιο τον δήμαρχο.

Ο αρχιμαφιόζος Stefan Kolonja προκύπτει ότι δέχτηκε κλήσεις στο κινητό του (μεταξύ άλλων), την εποχή που η εγκληματική ομάδα ήταν σε πλήρη δράση, από τους:

Υπαστυνόμο Δημήτρη Βλαχόπουλο, διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας Κέρκυρας.
Συνομίλησαν 13 λεπτά και αντάλλαξαν τέσσερα γραπτά μηνύματα.
Από το κινητό τηλέφωνο του δημάρχου Κέρκυρας Ιωάννη Τρεπεκλή, διάρκειας δύο λεπτών.
Από το κινητό τηλέφωνο του Αλέξανδρου Γκερέκου, διάρκειας 95 λεπτών.
Ο αρχιμαφιόζος Stefan Kolonja έκανε (μεταξύ άλλων) τις εξής κλήσεις: Προς το κινητό τηλέφωνο του δημάρχου Κέρκυρας Ιωάννη Τρεπεκλή, διάρκειας τριών λεπτών, καθώς και απέστειλε δύο γραπτά μηνύματα. Προς το κινητό τηλέφωνο του Αλέξανδρου Γκερέκου, διάρκειας 231 λεπτών. Προς το τηλέφωνο του υπαστυνόμου Βλαχόπουλου, διάρκειας 45 λεπτών. Να σημειωθεί ότι κλήσεις διάρκειας εκατοντάδων λεπτών δέχτηκε και πήρε στο κινητό της από τους πιο πάνω (πλην του δημάρχου) και η σύζυγος του μεγαλοαπατεώνα Αλβανού.

Και κάτι αρκετά σημαντικό. Στο οκτάωρο των ερευνών της 27ης Οκτωβρίου 2010, μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν πέντε έρευνες στην έδρα της εταιρίας των κατηγορουμένων, ο Stefan Kolonja καλεί από το κινητό του τον υπαστυνόμο με καταιγιστικό ρυθμό. Στις 15.46 (191 δευτερόλεπτα), στις 16.04 (136 δευτερόλεπτα), στις 18.07 (360 δευτερόλεπτα) και στις 22.24 (204 δεύτερα). Κατά τον ίδιο τρόπο ο υπαστυνόμος καλεί τον Αλβανό διωκόμενο έξι φορές, συνομιλώντας συνολικά 58 λεπτά. Επίσης την ίδια μέρα αγωνιωδώς ο Kolonja συνομιλεί από το κινητό του με τον Αλέξανδρο Γκερέκο 24 φορές μέσα σε ένα 12ωρο, με συνολική διάρκεια κλήσεων τα 36 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων και των sms).


«Σταμάτα τώρα γιατί θα βρεθείς στον τάφο»

Στο πολιτικοαστυνομικό σκάνδαλο της Κέρκυρας, που εξακολουθεί να συγκαλύπτεται, έρχονται να προστεθούν τηλεφωνικές συνομιλίες που προσδίδουν άρωμα φιλμ νουάρ. Την ώρα που ο αρχιμαφιόζος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Κέρκυρας (4/10/2011), από την άρση απορρήτου προκύπτει ότι δέχεται από τον τότε προϊστάμενο της Κρατικής Ασφάλειας δύο sms. Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησης του Αλβανού, ο κρατικός λειτουργός της ΕΛ.ΑΣ. δέχτηκε πέντε κλήσεις από τη σύζυγο του Stefan Kolonja.

Από τα αποτελέσματα της άρσης απορρήτου δεν μπορεί να παραλειφθεί ένα εξαιρετικής σημασίας για την ανάκριση γεγονός. Στις 20.15 το βράδυ της 6/11/2011(ενώ η Αστυνομία παρακολουθούσε τις κλήσεις της οργάνωσης), χτύπησε το τηλέφωνο του αξιωματικού υπηρεσίας, του υπαστυνόμου Θ.Σ. Μια άγνωστη τραχιά φωνή τον προειδοποίησε: «Σταμάτα τις έρευνες γιατί θα βρεθείς στον τάφο». Οπως προέκυψε από τις έρευνες, το τηλεφώνημα είχε πραγματοποιηθεί από άγνωστο άτομο σε καρτοτηλέφωνο της Κέρκυρας.


Ο κακοποιός με τις υπόγειες διασυνδέσεις και ο γαμπρός του Τόλη με τα γάλατα

Τα αναφερόμενα πρόσωπα στις άρσεις τηλεφώνων που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση είναι:

-Stefan Kolonja: Τη δράση του φαίνεται να κάλυπταν και να καλύπτουν εδώ και χρόνια κρατικοί αξιωματούχοι και συγγενείς πολιτικών προσώπων της Κέρκυρας.
Ο Kolonja το 1999 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη εφτά ετών για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ το δικαστήριο του είχε επιβάλει και ισόβια απέλαση από τη χώρα μας.
Οταν εξέτισε την ποινή του, κατάφερε με διάφορα δικονομικά τερτίπια να καθυστερεί την υλοποίηση της δικαστικής του απέλασης στην Αλβανία.
Παράλληλα, στο νησί απέκτησε «υψηλές» διασυνδέσεις και συνέχισε απρόσκοπτα τις έκνομες δραστηριότητές του. Αυτό τον καιρό φέρεται ως απελαθείς στην Αλβανία. Πηγές όμως από την Κέρκυρα επιμένουν ότι εξακολουθεί να κυκλοφορεί σαν φάντασμα και να «λαδώνει» προς όλες τις κατευθύνσεις.

-Αλέξανδρος Γκερέκος: Αδερφός της βουλευτού και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αντζελας Γκερέκου. Γαμπρός του είναι ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος. Στις προεκλογικές περιοδείες της αδερφής του φέρεται ως επικεφαλής του γραφείου της και του προεκλογικού της μηχανισμού. Γνωρίζει τα πάντα γύρω από τη «ζωή» και τα «διαδραματιζόμενα» στην πατρίδα του. Η επιχείρηση που είχε (γνωστή και πολυδιαφημισμένη γαλακτοβιομηχανία για την οποία λέγεται ότι είχε χρηματοδοτηθεί και από τον Βοσκόπουλο) δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα να βαρέσει φαλιμέντο παρά τις προσπάθειες να πουληθεί σε γνωστό βιομήχανο. Αυτή την εποχή ασχολείται γενικά με το εμπόριο.

-Υπαστυνόμος Βλαχόπουλος: Μέχρι πρότινος διοικητής της Κρατικής Ασφάλειας Κέρκυρας.
Φέρεται να είχε νοικιάσει αποθήκη (η οποία βρισκόταν κάτω από το σπίτι του) στη συμμορία του Stefan Kolonja. Σε αυτήν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη που ήταν προϊόντα εγκλήματος, αφού προέρχονταν από απάτη. Στο παρελθόν λέγεται ότι είχε διαταχθεί Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για παρεμφερή υπόθεση, αλλά δεν είχε προκύψει τίποτα.
-Ιωάννης Τρεπεκλής: Δήμαρχος της Κέρκυρας και στενός κομματικός φίλος πολλών μεγαλόσχημων πολιτικών.
Αρχιτέκτονας μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ρώμης. Από το 1983 διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Κέρκυρα, όπου διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του, και είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Στην πολιτική ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα.
Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας της Ν.Δ. για τέσσερις συνεχείς θητείες.

Για τους κ. Τρεπεκλή, Γκερέκο και Βλαχόπουλο, παρά το γεγονός ότι τα ονόματά τους αναφέρονται στη δικογραφία, πρέπει να διασαφηνιστεί ότι δεν υπάρχει εναντίον τους καμία κατηγορία. Για τον Αλέξανδρο Γκερέκο λέγεται επίσης ότι με τον Stefan Kolonja είναι κουμπάροι. Στη δικογραφία φέρεται να αναφέρεται επιπρόσθετα και το όνομα συγγενικού προσώπου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχου Χυτήρη.
Τα θύματα στη δικογραφία είναι 21 έμποροι απ’ όλη την Ελλάδα.


Στέφανος Χίος
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID