EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Όχι» συνδικάτου ΟΑΣΑ στην επιβίβαση μόνο από την μπροστινή πόρτα

 
Σοβαρές ενστάσεις διατύπωσε το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ στην πρόταση του υπουργείου Μεταφορών για την επιβίβαση επιβατών μόνο από την μπροστινή πόρτα.
Πρόσφατα το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα ισχύσει αρχικά σε γραμμές με χαμηλή επιβατική κίνηση, με επίδειξη εισιτηρίου/ κάρτας στον οδηγό.
Η σχετική εντολή δόθηκε για τις γραμμές 818 «Λιμάνι Περάματος – Άνω Πέραμα» και 819 «Πέραμα – Νεκρ. Σχιστού» από τον διευθυντή του αμαξοστασίου Πειραιά της ΕΘΕΛ.
Το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ αντέδρασε έντονα στην εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος, ασκώντας δριμεία κριτική στους εμπνευστές του, θέτοντας ακόμη σειρά ερωτημάτων για την αποτελεσματικότητα του μέτρου.
Συγκεκριμένα, το συνδικάτο διερωτάται «με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων γραμμών», αλλά και το «ποιος διασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών», καταλήγοντας «ότι κι αν προκύψει (ξυλοδαρμοί, καθυστερήσεις δρομολογίων, διαπληκτισμοί, μηνύσεις) φέρετε τη πλήρη ευθύνη νομική – υπηρεσιακή».
Γενικότερα, αρκετοί οδηγοί σε ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ υποστηρίζουν ότι «το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Αθήνα, πόσο μάλλον σε δρομολόγια με μεγάλη επιβατική κίνηση», συμπληρώνοντας ότι «θα σημάνει την αύξηση του χρόνου διεξαγωγής των δρομολογίων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κάτοικοι των Αθηνών χρειάζονται ''παιδεία'' για να υποδεχτούν μια τέτοια αλλαγή».

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID