EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο Τσίπρας ζητάει εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο και το ΔΝΤ


 

Ακόμα και εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των «εγκλημάτων κατά της Ελλάδας και των πολιτών της που οδήγησαν στην υπογραφή του πρώτου Μνημονίου». Σημειώνεται...
ότι έχει προηγηθεί ανάλογο αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πολύ δύσκολα θα αποφύγει η κυβέρνηση την υπερψήφισή τους στην Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση θα περιλαμβάνονται αιτήματα διερεύνησης για τυχόν ευθύνες προσώπων που συμμετείχαν στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου και μεταξύ άλλων θα τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα για το αν υπήρχε επίγνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, ποιοι γνώριζαν τα οικονομικά στοιχεία και από πότε, τι προηγήθηκε μέχρις ότου η κυβέρνηση Παπανδρέου ζητήσει την ένταξη ενώ θα επιχειρηθεί η διασύνδεση όλων των παραπάνω με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Π. Ρουμελιώτη αλλά και με τις επικοινωνίες και επαφές στελεχών της τότε κυβέρνησης με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντ. Στρος Καν.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID