EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σφοδρή «επίθεση» των εργαζομένων στην Alpha Bank για το ΤΑΥΤΕΚΩ


Σφοδρή «επίθεση» των εργαζομένων στην Alpha Bank για το ΤΑΥΤΕΚΩ

Βίαιη και παράνομη χαρακτηρίζει την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank. Όπως επισημαίνεται η ΟΤΟΕ και οι Σύλλογοι ζήτησαν έγκαιρα την εξαίρεση των τριών ταμείων του ΤΑΥΤΕΚΩ από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ και την την αυτοδίκαιη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, όπως προβλέπεται από τον νόμο.
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο τι έχει συμβεί σχετικά με το ΤΑΥΤΕΚΩ. Συγκεκριμένα: “Με βάση όσα προβλέπονται στις διατάξεις της παρ.17 του άρθρου 13, του Νόμου 4052/1-3-2012 και στις διατάξεις της παρ.14 του άρθρου 44, του Νόμου 4075/11-4-2012, η ΟΤΟΕ και οι Σύλλογοι ζήτησαν έγκαιρα (πριν την διυπουργική επιτροπή) επισήμως την εξαίρεση των τριών Ταμείων Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ και την αυτοδίκαιη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ.
Κατ' εφαρμογή των ως άνω διατάξεων, κατετέθη έγκαιρα στον Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση με αρ.πρωτ. 21486/2047 η αναλογιστική μελέτη που αποδεικνύει την βιωσιμότητα του ταμείου με σκοπό την άμεση δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων με τη μορφή ΝΠΙΔ, το οποίο δεν θα χρηματοδοτείται από το κράτος και θα καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων των Τραπεζών, καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους”.
Ωστόσο όπως επισημαίνεται “φαίνεται όμως ότι πάνω από νόμους και αποφάσεις (που μόλις πριν λίγους μήνες οι ίδιοι ψήφισαν) τελικά υπερισχύει η λογική του πλιάτσικου και της ισοπέδωσης”.
Και συνεχίζει ο Σύλλογος της Alpha Bank “μαας οδηγούν με απίστευτες διαδικασίες (ακύρωση προηγούμενης νομοθετικής ρύθμισης αλλά και υπουργικής απόφασης) στον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ με στόχο να καλύψουν ένα μικρό μέρος από τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ που είναι το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ με τα χρήματα που προέρχονται από τις υψηλές εισφορές των Τραπεζοϋπαλλήλων και των Τραπεζών”.
Και η ανακοίνωση καταλήγει “αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα της νοοτροπίας ενός ανίκανου πολιτικού συστήματος που θεωρεί «κοινωνική δικαιοσύνη», εμείς να πληρώνουμε μηνιαίες εισφορές που ξεπερνούν το 10% και να απολαμβάνουμε την ίδια περίθαλψη με ασφαλισμένους άλλων Ταμείων που πληρώνουν 12 ευρώ το μήνα!! και φυσικά στο τέλος λόγω της μη κρατικής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουμε όλοι χωρίς να έχουμε καν περίθαλψη”.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID