EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΚΚΕ: Λουκέτο στο κανάλι «902»


Την παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης του «902», για οικονομικούς λόγους, ανακοίνωσε χθες το ΚΚΕ, πράγμα που ενδεχομένως ανοίγει ένα νέα πεδίο για επικείμενους επενδυτές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η τηλεόραση του ''902'' παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, εξαιτίας του ιδιαίτερα μεγάλου κόστους λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση».
Σύμφωνα με το κόμμα, τα έσοδα του «902» από τη διαφήμιση ήταν πενιχρά, δεδομένου ότι ήταν σταθμός του ΚΚΕ, ενώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ακόμη και από την κρατική διαφήμιση έπαιρνε ψίχουλα». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το κενό της τηλεόρασης του «902» θα καλυφθεί με τη δημιουργία ειδησεογραφικού πορτάλ, με εθελοντική δουλειά μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ για τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού που μένουν πλέον χωρίς δουλειά, δίνεται η υπόσχεση στήριξής τους.
Προς πώληση η συχνότητα
Το κανάλι, τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως κομματικός σταθμός, ωστόσο στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του απέκτησε άδεια, με αντίστοιχο καθεστώς με εκείνο των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας. Συγκεκριμένα είναι ένας από τους 7 σταθμούς που δικαιούνται να εκπέμπουν σε εθνική εμβέλεια.
Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, το ΚΚΕ μπορεί να μεταβιβάσει την άδεια έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, ή διαφορετικά αυτή επιστρέφεται στο κράτος. Το ενδεχόμενο της πώλησης της συχνότητας, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην τηλεοπτική αγορά, θεωρείται μάλλον δύσκολο, όχι απίθανο ωστόσο.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID