EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

26 Σεπτέμβρη - Γενική Απεργία


Σε ανακοίνωσή – κάλεσμα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, ξανά στον αγώνα και στην απεργία των συνδικάτων την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012 και αναφέρουν.
Επί δυόμιση (2,5) χρόνια κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το «τέρας» του χρέους και των ελλειμμάτων συνεχίζει «ανίκητο» να απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες και νέες περικοπές.
Κυβέρνηση και Τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ότι η συνταγή των μνημονίων είναι ΛΑΘΟΣ και ότι έχει αποτύχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αναποτελεσματική, υφεσιακή, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική. Σε κάθε νέο έλεγχο προσθέτουν κι ένα νέο κατάλογο περικοπών των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, προωθούν απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, λες και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι οι ΕΝΟΧΟΙ και οι υπεύθυνοι της κρίσης.
Απαιτούν να αυξηθούν εξοντωτικά τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια και τα ελάχιστα χρόνια εργασίας από τα 4.500 στα 6.000 ένσημα, γιατί αδυνατούν ή δεν θέλουν να πατάξουν την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Εξ΄ άλλου το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεδρίαση του, αποφάσισε να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, με μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις και κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων έως τις 15:00 το μεσημέρι, αναφέροντας:

Αυτή θα είναι η πρώτη αντίδραση στα μέτρα που αναμένεται να αποφασισθούν και τα οποία θα διευρύνουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Υποβαθμίζεται έτσι και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας. Σταδιακά φτωχοποιείται η χώρα και περιθωριοποιείται στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον.

Ιδιαίτερα επικίνδυνες και οι συνέπειες στο Ασφαλιστικό και Υγειονομικό σύστημα και στα Δίκτυα Κοινωνικής Προστασίας.

Η παντελής δε έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, ελπίδας και προοπτικής οπισθοδρομεί επικίνδυνα την χώρα και αποτρέπει κάθε σκέψη για επένδυση.


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID