EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Την παραπομπή Κούβελου για το 1 εκατ. ζητά ο Εισαγγελέας


 

Την παραπομπή σε δίκη του επιχειρηματία και συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου για κακούργημα προτείνει εισαγγελέας, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που δεν είχε δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση του 2010).

Με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλας ζητεί να δικαστεί ο Ισίδωρος Κούβελος, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες). Πρόκειται για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορά το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό του Λονδίνου από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ χωρίς ωστόσο να συμπεριληφθεί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση 2010).

Για την ίδια υπόθεση έχει ζητηθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη, η άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, αίτημα το οποίο εκκρεμεί στη Βουλή. Η κ. Μπακογιάννη έχει δηλώσει πάντως πως δεν πρόκειται να κάνει χρήση της βουλευτικής της ασυλίας, εμμένοντας πως πρόκειται για «στημένη υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη για το 1 εκατ. δολάρια είχε κάνει ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. H κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε ευθέως τον κ. Νικολούδη για τον τρόπο με τον οποίο έδωσε τα στοιχεία στην επιτροπή, μιλώντας αρχικά για βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος έχει υποστηρίξει ότι στην πραγματικότητα μοναδικός στόχος ήταν η σπίλωση της συζύγου του Ντόρας Μπακογιάννη.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID