EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Σαφάρι» ελέγχων στις… ελβετικές τράπεζες



«Σαφάρι» ελέγχων στις… ελβετικές τράπεζες θα πραγματοποιήσει  το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να ανακαλύψει όλες τις μυστικές καταθέσεις που διατηρούν Έλληνες εκεί , με σκοπό να εισπράξει φόρους 4-6 δις ευρώ!!!

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τις ελβετικές αρχές η οποία ίσως υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου στα πρότυπα αντίστοιχων συμφωνιών που έγιναν με τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία.  Για το σκοπό αυτό, την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Mαυραγάνης θα συναντηθεί με την αρμόδια υπουργό της Ελβετίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως σύμφωνα με εκτιμήσεις, στις ελβετικές τράπεζες βρίσκονται περίπου 20 δισ. ευρώ Ελλήνων, τα οποία φαίνονται να μην έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί. Στόχος της συμφωνίας Ελβετίας –Ελλάδας θα είναι η φορολόγηση αυτών των αδήλωτων κεφαλαίων με συντελεστή 20% - 30% ώστε να μπουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία περίπου 4 - 6 δισ. ευρώ.

Τι θα γίνει αν… δεν πέσουν οι υπογραφές;

Σε αυτή την περίπτωση είναι άγνωστο το πόσα ακριβώς χρήματα θα εισρεύσουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία, αφού το ότι πέταξαν όπως γράφει το Spiegel περίπου 70 δισ. ευρώ ελληνικών καταθέσεων  προς το εξωτερικό, δε σημαίνει πως όλα αυτά χρήματα είναι «μαύρα».

«Καίει» η εκτίμηση  Ελβετικού χρηματοοικονομικού Helvea
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του συγκεκριμένου ομίλου, οι Έλληνες έχουν μεταφέρει περίπου 20 δισ. ευρώ στην Eλβετία από τα οποία σχεδόν όλα είναι μαύρα και συγκεκριμένα το 99% δεν έχει δηλωθεί στην εφορία!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID