EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εφεδρεία στο δημόσιο: Το νέο μοντέλο



Τα "κουκιά"  δεν βγαίνουν για αυτό και τα βλέμματα πέφτουν και στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας….
Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση φαίνεται πως αναζητά ένα νέο μοντέλο εφεδρείας για 40.000 υπαλλήλους προκειμένου να συμπληρώσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-2014.

«Το σχέδιο της εφεδρείας θα προχωρήσει. Την προηγούμενη φορά απλά δεν εφαρμόστηκε», είπε στο Reuters ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να μη φέρει δραματικές και άμεσες εξοικονομήσεις (δαπανών), αλλά θα προσδώσει αξιοπιστία σε όλες τις προσπάθειές μας για μεταρρυθμίσεις», είπε δεύτερος αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Αν και το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να κάνει αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου στους πολιτικούς αρχηγούς, το θέμα της εφεδρείας μάλλον θα δημιουργήσει τριγμούς, καθώς ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά διαφωνούν με το μέτρο, αναφέροντας ότι θα τηρήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.

Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι αναζητείται νέο μοντέλο για την εφεδρεία με αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού και των στελεχών του Δημοσίου, ενώ το «Reuters» αναφέρει πως  η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να μειώσει τον αριθμό των συμβασιούχων του Δημοσίου, επιχειρώντας εξορθολογισμό των αναγκών σε όλα τα υπουργεία και τους Οργανισμούς, είπαν οι αξιωματούχοι.
Υπενθυμίζουμε πάντως πως με το πρώτο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2011, ενώ είχε υπολογιστεί πως περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έβγαιναν σε εφεδρεία, λαμβάνοντας το 40% των αποδοχών τους για έναν χρόνο, τελικά  αποχώρησαν μόνο 6.500 υπάλληλοι, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID