EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο Σαμαράς ζητά χρόνο από τους εταίρους



Λίγες ώρες πριν συναντήσει την Καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ, ο κος Σαμαράς ζητά χρόνο από τους εταίρους προκειμένου όπως υποστηρίζει, να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία.

«Το μόνο που ζητάμε είναι λίγο χώρο να αναπνεύσουμε, να πάρει η οικονομία μπροστά και να αυξηθούν τα έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει και περισσότερα χρήματα» δηλώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη γερμανική εφημερίδα Bild που κυκλοφορεί σήμερα.

Για τον κο Σαμαρά ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε τη χώρα σε ολοκληρωτική καταστροφή με πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας και μεγάλες κοινωνικές αναταραχές.

«Η δραχμή θα ήταν καταστροφή για εμάς» λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι αν η Ελλάδα επέστρεφε στο εθνικό νόμισμα η ανεργία θα έφτανε το 40%, η ύφεση θα διαρκούσε για περισσότερα χρόνια, και θα υπήρχαν περισσότερες κοινωνικές και θεσμικές αναταραχές.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι Έλληνες έχουν ήδη κάνει πολλές θυσίες, αλλά και πρόοδο στην προώθηση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.
Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει με το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες είναι μεγάλες, όπως και ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων, ο πρωθυπουργός  δεσμεύτηκε ότι σύντομα ο δημόσιος τομέας θα είναι μικρότερος και περισσότερος αποτελεσματικός, αφού για κάθε δέκα αποχωρήσεις προσλαμβάνεται μόνο ένας.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID