EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την άφιξη Γιούνκερ



Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες που γίνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου όλα να είναι έτοιμα κατά την άφιξη του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έρχεται σήμερα το μεσημέρι στην ελληνική πρωτεύουσα!

Στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον κο Γιούνκερ και αμέσως μετά θα γίνουν δηλώσεις. Ο κος Σαμαράς θα παρουσιάσει ,σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρόεδρο του Eurogroup τα μέτρα των 11,5 δισ. και αφού υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την υλοποίησή τους, θα ζητήσει τη στήριξη του κ. Γιούνκερ στις προσπάθειες της Ελλάδας.

Ήδη πάντως, από χθες παρατηρείται ανατροπή κλίματος, μετά και τις δηλώσεις στήριξης του κου Γιούνκερ για τη χώρα μας. Ο επικεφαλής του Eurogroup διαχώρισε τη θέση του από τις ακραίες αρνητικές τοποθετήσεις για την Ελλάδα, όπως π.χ. οι δηλώσεις Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ και Γερμανών αξιωματούχων, χαρακτηρίζοντας «άνευ νοήματος φλυαρία και πολεμοχαρή ρητορική» τα σενάρια περί αποβολής από την ευρωζώνη χωρών-μελών που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Μιλώντας σε Αυστριακούς δημοσιογράφους, ο κος Γιούνκερ επανέλαβε ότι τεχνικά θα ήταν εφικτή μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ωστόσο πολιτικά δεν θα ήταν δυνατή και θα συνδεόταν με ανυπολόγιστους κινδύνους.

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας εκτός και αν εκείνη παραβιάσει όλες τις δεσμεύσεις της και δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της και να διπλασιάσει τις προσπάθειές της, για αυτό και δεν υπάρχει λόγος να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να υλοποιηθεί ένα σενάριο εξόδου.
«Το μόνο που θέλουμε, είναι ένα λίγος αέρας να ανασάνουμε για να τρέξει η οικονομία και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα περισσότερα χρήματα», δήλωσε  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Bild, λίγες ώρες πριν τις διαδοχικές κρίσιμες συναντήσεις του με τη καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ, την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID