EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Άρωμα τρομοκρατίας πίσω από τον 30χρονο δολοφόνο της Πάρου



Ο 30χρονος που συνελήφθη εχθές από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μεταφέρεται σε λίγοστον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 30χρονος, του οποίου γενετικό υλικό ανιχνεύθηκε στο καπέλο που έπεσε στον δρόμο κατά την έξοδο της συμμορίας των ληστών από το υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο και μετά τη δολοφονία του 53χρονου ιδιοκτήτη ταξί Δημήτρη Μίχα, φέρεται να εμπλέκεται σε πολύ σοβαρές υποθέσεις ένοπλης βίας και αντάρτικου πόλεων που απασχολούν την Αντιτρομοκρατική τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για τις υποθέσεις-γιάφκες που εντοπίστηκαν και ερευνήθηκαν από την αστυνομία. Είναι οι γιάφκες της οδού Καισαρείας, της οδού Πραξιτέλους και του Αγρινίου. Πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., γενετικό υλικό του Τάσου Θεοφίλου είχε εντοπιστεί σε αυτές τις τρεις υποθέσεις.

Κατά τους αστυνομικούς που έχουν όλη αυτήν την περίοδο ασχοληθεί με τις εν λόγω γιάφκες, ο 30χρονος είναι μέλος ένοπλης οργάνωσης και φέρεται να έχει επαφές και γενικώς να κινείται στον ευρύτερο χώρο της ένοπλης βίας.
Η Αντιτρομοκρατική έφθασε στον 30χρονο μετά την ανίχνευση γενετικού υλικού στο καπέλο που έπεσε από τον ληστή κατά την έξοδο της συμμορίας από το τραπεζικό κατάστημα της Νάουσας της Πάρου και μετά το αιματηρό επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη ταξί Δημήτρη Μίχα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των κακοποιών.

Το γενετικό αυτό υλικό ταυτοποιήθηκε. Από τα αρχεία της Αντιτρομοκρατικής, προέκυψε πώς το εύρημα ταυτιζόταν με αντίστοιχο υλικό που είχε εντοπιστεί προ καιρού και κατά την διάρκεια εφόδων της Αντιτρομοκρατικής στις γιάφκες της οδού Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, όπου είχε βρεθεί μεγάλης έκτασης οπλοστάσιο, της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά και τέλος, στη γιάφκα του Αγρινίου.

Οι γιάφκες αυτές είχαν από τότε συνδεθεί με την δράση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Εκτιμάται από την Αντιτρομοκρατική πως η ληστεία της Πάρου ενδεχομένως να είναι ένα πρώτο δείγμα «αυτοχρηματοδότησης» νέας οργάνωσης ένοπλης βίας και ορισμένα στελέχη της Υπηρεσίας συσχετίζουν την αιματηρή αυτή ενέργεια με την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος ως αδειούχος κρατούμενος μηδέποτε εμφανίστηκε στις αρχές.

Όλες αυτές οι εκτιμήσεις οδηγούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στο συμπέρασμα πως έχουν να διαχειριστούν μία πολύ σοβαρή υπόθεση, όπως ομολογούν.

Ο 30χρονος και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας της Πάρου επέστρεψαν μετά τη ληστεία στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής. Κατέρρευσε, δηλαδή, όλη η θεωρία περί παραμονής τους σε γιάφκα της Πάρου κ.λπ.. Με δεδομένο το αδιέξοδο στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής ληστείας, τα μόνα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα ήταν εκείνα που αφορούσαν το καπέλο με το γενετικό υλικό και το κινητό τηλέφωνο που επίσης έπεσε από κάποιον από τους δράστες, αν όχι από τον ίδιο τον 30χρονο.
Το καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε σε ακτή της Πάρου και που ταυτοποιήθηκε με κλεμμένο αυτοκίνητο από την Αθήνα, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής η οποία συνέδεσε αυτό το στοιχείο με συμπεριφορές μελών ομάδων ένοπλης βίας που είχαν απασχολήσει την Υπηρεσία αυτή στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο 30χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα την Κυριακή και μάλιστα, τις μεσημεριανές ώρες. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την ανάκριση του 30χρονουομολογούν πώς δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος και πώς αρνείται την συμμετοχή του στην ληστεία της Πάρου.


Οι τρεις υποθέσεις με τις γιάφκες

5 Δεκεμβρίου του 2010: Πιστόλια, καλάσνικοφ, γεμιστήρες, χειροβομβίδες είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στη γιάφκα της οδού Καισαρείας 22, στη Νέα Σμύρνη.



Ειδικότερα, στο υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισαρείας, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντόπισε:
- 3 ΑΚ-47 καλάσνικοφ
- 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο Scorpion
- 7 πιστόλια (Glock, CZ, Μπαϊκάλ)
- 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO
- 4 χειροβομβίδες
- 1 σιγαστήρα
- φυσίγγια
- 200 γραμμάρια TNT



Λίγες ώρες αργότερα, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη έφοδο σε γιάφκα, στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42. Μετά τον εντοπισμό γιάφκας στη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά, ακολουθεί το Αγρίνιο. Σε διαμέρισμα στο Αγρίνιο, στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου, βρέθηκαν περίστροφα.
Zougla.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID