EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

"Ψαλίδισμα" στις αμοιβές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ το 2013



«Ψαλίδισμα» στις αμοιβές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για το 2013 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξοικονομηθούν τα 13.5 πλέον δισ ευρώ,  λαμβάνοντας υπόψη  τις απαιτήσεις και τις πιέσεις των Τροικανών που ζητούν να ισχύσουν στις ΔΕΚΟ, οι όροι και αμοιβές εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Το πώς, το πότε και το πόσο θα περικοπούν οι αποδοχές...  θα εξαρτηθούν από τα απολογιστικά οικονομικά στοιχεία που πρέπει να παραδώσουν ως το τέλος Σεπτεμβρίου οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, σύμφωνα με τις οδηγίες του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Γιώργου Μέργου.

Σύμφωνα με το σχέδιο πάντως, θα πρέπει τα μισθολόγια των ΔΕΚΟ να εναρμονιστούν (τουλάχιστον) με το νέο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Παρέμβαση Πεπόνη για τις αποδοχές στις ΔΕΚΟ

Τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ορισμένες ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου δεν προχώρησαν σε περικοπές των αποδοχών με βάση το νόμο του 2011,προκέλεσαν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη, ο οποίος ζητά να ερευνηθεί σε ποιες ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ δεν εφαρμόστηκε ο νόμος και για πόσο χρονικό διάστημα και να εντοπιστούν τα καταβληθέντα χρηματικά ποσά και κατά πόσο υπερέβησαν τα νόμιμα. Τέλος, ζητά να διακριβωθούν τα στοιχεία των αρμοδίων που ήταν υπεύθυνοι για τις περικοπές και να ερευνηθεί αν έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις σε βάρος του Δημοσίου, όπως απιστία και παράβαση καθήκοντος.
Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος υποχρέωνε τις δημόσιες υπηρεσίες να περικόψουν κατά 35% τις αμοιβές, να επιβάλουν πλαφόν 1.900 ευρώ στο μέσο μισθολογικό κόστος κ.λπ. Πάρα ταύτα, κάποια διευθυντικά στελέχη και κατηγορίες εργαζομένων αύξησαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις αμοιβές τους με χορήγηση ειδικών ή έκτακτων επιδομάτων και αποζημιώσεων ή με πλασματικές υπερωρίες και έξοδα κίνησης.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID