EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η βαθμολογία και τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" των πλέι οφ

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα αρχίσουν τη μάχη του "εισιτηρίου" για το Champions League μέσω των πλέι οφ με 2 βαθμούς στη φαρέτρα τους σε αντίθεση με τον Αστέρα Τρίπολης που θα αρχίσει με έναν πόντο και τον Ατρόμητο που αρχίζει από το μηδέν.

Η τελευταία αγωνιστική της Super League δεν άλλαξε τα δεδομένα, όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και επικράτησε με 3-1 στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ στο 4' για τους "πράσινους", ο Μπράνα Ίλιτς ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό, ωστόσο από εκεί και πέρα το παιχνίδι βρισκόταν στον έλεγχο των γηπεδούχων.

Στο 50' ο Νίκος Καρέλης μετουσίωσε μία από τις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού σε γκολ και 10 λεπτά αργότερα ο Τάσος Λαγός διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, δεν κατάφερε να πάρει το "τρίποντο" στη Νέα Σμύρνη (0-0) απέναντι σε έναν μαχητικό Πανιώνιο που έπαιζε για την παραμονή του στην κατηγορία.

Οι "κυανέρυθροι", μάλιστα, είχαν κάποιες καλές στιγμές στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο στο 2ο μέρος ο "δικέφαλος του βορρά" ανέβασε στροφές και έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους, αλλά δίχως επιτυχία στην αναζήτηση του γκολ.

Ακόμα και η νίκη, πάντως, δεν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, η ομάδα που θα μπορούσε να αυξήσει τους αρχικούς βαθμούς του στα πλέι οφ ήταν ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που έχανε ο Ατρόμητος στη Μυτιλήνη. Η Καλλονή ήθελε βαθμούς για την παραμονή της στην κατηγορία και προηγήθηκε με τον Χρήστο Μίνγκα στο 1ο ημίχρονο. Ο Θανάσης Παπάζογλου ισοφάρισε σε 1-1 στο 2ο μέρος, όμως, και χάλασε το...χατίρι του "τριφυλλιού", που θα άρχιζε τα πλέι οφ με 3 βαθμούς.

Ο Αστέρας Τρίπολης, από την πλευρά του, δεν θα άλλαζε πολλά πράγματα ό,τι αποτέλεσμα κι αν έφερνε με αντίπαλο την αδιάφορη Κέρκυρα. Παρ' όλα αυτά, έκανε το καθήκον του, νίκησε με 2-0 και μπαίνει στα πλέι οφ με έναν πόντο.

Τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" των πλέι οφ

Η κλήρωση των 6 αγωνιστικών των πλέι οφ θα διεξαχθεί την Τρίτη. Ο νικητής θα κερδίσει "εισιτήριο" για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Από εκεί και πέρα, τα "εισιτήρια" του Europa League θα κριθούν ανάλογα με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το τρόπαιο, τότε ο 2ος των πλέι οφ θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League, ο 3ος στον 3ο προκριματικό του θεσμού και ο 4ος στον 2ο προκριματικό, με συνέπεια όλες οι ομάδες των πλέι οφ να αγωνιστούν στην Ευρώπη.

Εάν η Ξάνθη στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα ανταμειφθεί με "εισιτήριο" για τους ομίλους του Europa League και ο 2ος των πλέι οφ θα βρεθεί στον 3ο προκριματικό γύρο, ο 3ος των πλέι οφ θα βρεθεί στον 2ο προκριματικό και ο 4ος δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Η αρχική βαθμολογία των πλέι οφ

1. Παναθηναϊκός 2
2. ΠΑΟΚ 2
3. Αστέρας Τρίπολης 1
4. Ατρόμητος 0

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Νίκη Βόλου-ΟΦΗ Ματαιώθηκε
Καλλονή-Ατρόμητος 1-1
Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 2-0
Εργοτέλης-Λεβαδειακός 0-2
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
Παναιτωλικός-Βέροια 2-0
Πανθρακικός-Ξάνθη 2-0
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1

Η τελική βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 78-Πρωταθλητής
2. Παναθηναϊκός 66-Πλέι οφ
3. ΠΑΟΚ 65-Πλέι οφ
4. Αστέρας Τρίπολης 59-Πλέι οφ
5. Ατρόμητος 54-Πλέι οφ
-------------------------------------------
6. ΠΑΣ Γιάννινα 53
7. Παναιτωλικός 52
8. Ξάνθη 47
9. Πλατανιάς Χανίων 44
10. Κέρκυρα 44
11. Καλλονή 44
12. Πανθρακικός 43
13. Πανιώνιος 43
14. Βέροια 43
-------------------------------------------
15. Λεβαδειακός 43-Υποβιβασμός
16. Εργοτέλης 32-Υποβιβασμός
17. ΟΦΗ -6-Υποβιβασμός
18. Νίκη Βόλου -6-Υποβιβασμός

* Ο Παναθηναϊκός έχει -3 βαθμούς
** Ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε με -10 βαθμούς
*** Νίκη Βόλου και ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα 

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID