EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πολύ φασαρία για το τίποτα, οι ρυθμίσεις στα δάνεια

Aν ανήκεις στην ινδοευρωπαϊκή φυλή, έχεις ύψος πάνω από 1.65 και σγουρά μαλλιά, σου αρέσει ο Μπράμς και είσαι χορτοφάγος, τότε, ναι, μπορείς να ενταχθείς στις ρυθμίσεις που ο Χατζηδάκης δημιούργησε με την ευγενική συνδρομή της τρόικας για τα ενήμερα δάνεια.
Όχι, δεν έχουμε καμία διάθεση για πλάκα, αλλά μόνον έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τα απερίγραπτα…Είναι τόσοι οι όροι και οι προϋποθέσεις, που τελικώς θα ωφεληθεί ένας απ’ ότι φαίνεται περιορισμένος αριθμός δανειοληπτών.
Θα περίμενε κανείς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να επιδείξει και να διεκδικήσει αν θέλετε μεγαλύτερη «γενναιοδωρία» απέναντι σε ανθρώπους που καλώς τα κανόνιζαν στη ζωή τους, μα τώρα ελέω μνημονίων και μειώσεων των εισοδημάτων τους έχουν φτάσει στο αμήν.
Άλλωστε σε κάθε περίπτωση τα στεγαστικά δάνεια, αποτελούν μια «βόμβα» που θα εκραγεί χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Άσχετα αν όσα διαδραματίζονται σε οικονομικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια προδικάζουν μια τέτοια εξέλιξη. Άραγε κανείς στην κυβέρνηση δεν το βλέπει; Τόσο στον κόσμο τους είναι ; Το πρόβλημα είναι σοβαρό και θα γίνει σοβαρότερο.
Τα «κόκκινα» δάνεια ήδη αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αλλά έχει διανοηθεί κανείς που μπορεί να φτάσουν μετά και τις προωθούμενες απολύσεις στο δημόσιο; Ε; Δεν θα έπρεπε αυτά να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό των ρυθμίσεων;
Δυστυχώς αυτή η λογική να κλείνουμε τα θέματα όπως -όπως, χωρίς στοιχειώδη προβολή στο μέλλον και σχεδιασμό, δε λέει να φύγει από πάνω μας.. Όπως έγραψε και ο Σαίξπηρ «Much Ado About Nothing». Κρίμα…

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID