EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το ΥΠΕΣ είχε γίνει «παραμάγαζο» της ΝΔ κόλαφος για Ασημακοπούλου – Κεραμέως!


Με θεσμική επισημότητα αποδείχθηκε ότι το σκάνδαλο Ασημακοπούλου ήταν μια επιχείρηση υφαρπαγής δεδομένων, με αυτουργούς το υπουργείο Εσωτερικών και την ίδια την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που εκμεταλλεύτηκε τα δεδομένα προς ίδιον όφελος.

Η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) επιβεβαιώνει πλήρως το τεράστιο σκάνδαλο παραβίασης ιδιωτικότητας των πολιτών, αν και τα συστημικά ΜΜΕ έχουν «θάψει» την είδηση.

Η ΑΠΔΠΧ επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ για την παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων πολιτών, καθώς και πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η απόφαση για τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Θεοδωρόπουλο αναβλήθηκε, καθώς μετά την ακρόαση και την υποβολή υπομνημάτων, προσκομίστηκε ένορκη βεβαίωση σχετικά με τον τρόπο περιέλευσης των εκλογικών καταλόγων σε αυτόν, αποκαλύπτοντας την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης.

Η απόφαση αποδεικνύει ότι η κ. Ασημακοπούλου ψευδώς ισχυριζόταν ότι συγκέντρωσε μόνη της τα στοιχεία επικοινωνίας των αποδήμων ψηφοφόρων και ότι δεν έλαβε προσωπικά δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών. Το πόρισμα της ΑΠΔΠΧ σημειώνει ότι τα παράνομα στοιχεία εστάλησαν στην Ασημακοπούλου από τον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο, στις 20 Ιανουαρίου 2024.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος καρατομήθηκε ουσιαστικά για να προστατευτεί η Νίκη Κεραμέως. Αν η κ. Κεραμέως είχε πολιτική αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μετά το πρόστιμο της ΑΠΔΠΧ, αφού η Αρχή διαπίστωσε ότι υπήρχε η δυνατότητα μαζικής εξαγωγής στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να καταγράφεται ποιος και γιατί τα παίρνει, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Το ΥΠΕΣ είχε γίνει κέντρο παράνομης άντλησης στοιχείων ψηφοφόρων για λογαριασμό της ΝΔ και άλλων ενδιαφερόμενων. Και αυτά γίνονταν κάτω από τη «μύτη» της κ. Κεραμέως, η οποία συνεχίζει να κάνει την ανήξερη.

Αυτό το πρόστιμο αποτελεί ακόμα μια τεράστια κηλίδα στο βιογραφικό της Νίκης Κεραμέως και της ΝΔ, που δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκονται σε σκάνδαλο παράνομης υφαρπαγής προσωπικών δεδομένων. Πριν από τρία χρόνια, είχε προηγηθεί το σκάνδαλο Cisco.

Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου/Κεραμέως αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διστάζει να παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, κηλιδώνοντας τη μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου, την οποία η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει και στις εθνικές εκλογές.

Δυστυχώς, τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα έχουν «σπρώξει» στην αφάνεια αυτό το σοβαρό ζήτημα, που σε οποιαδήποτε άλλη σύγχρονη χώρα θα είχε προκαλέσει ντόμινο παραιτήσεων και ποινικών διαδικασιών.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ





ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.blogspot.com



Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
NEXT »

Facebook Comments APPID