EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανακαλούνται χιλιάδες RAV4, Jeep Cherokee και Commander

Ανακαλούνται για προληπτικό έλεγχο 16.721 οχήματα, TOYOTA, μοντέλο RAV4 παραγωγής από το 2006 έως το 2012. Στα εμπλεκόμενα οχήματα, που είναι εξοπλισμένα με ζώνες 3 σημείων στις εξωτερικές θέσεις του πίσω καθίσματος, ενδέχεται, μέρος του μεταλλικού πλαισίου υποστήριξης του μαξιλαριού βάσης του πίσω καθίσματος, λόγο του σχήματός του, σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης του οχήματος με υψηλή ταχύτητα, να έρθει σε επαφή με την ζώνη ασφαλείας δημιουργώντας έντονη τοπική φθορά που εν δυνάμει μπορεί να οδηγήσει στο κόψιμο αυτής. Σε αυτή την περίπτωση, η ζώνη πιθανόν να μην συγκρατήσει επαρκώς τον επιβάτη, με αποτέλεσμα τις αυξημένες πιθανότητες τραυματισμού του.Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα κανένα περιστατικό που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως για να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Toyota.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 2808222.
 
Ανακλήσεις και από τη Lancia Jeep
 
H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία LANCIA JEEP ΕΛΛΑΣ Α.Ε., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί τις κάτωθι ανακλήσεις αυτοκινήτων:
 
1. Ανάκληση 662 οχημάτων JEEP Grand Cherokee και JEEP Commander (WH), μοντέλα ετών 2005 – 2007
 
2. Ανάκληση 199 οχημάτων JEEP Grand Cherokee και JEEP Commander (WH), μοντέλα έτους 2008
 
Στα επηρεαζόμενα οχήματα ο διακόπτης εκκίνησης είναι δυνατό να μείνει μεταξύ των θέσεων «Start» και «Run». Με τον διακόπτη μεταξύ αυτών των θέσεων υπάρχει η πιθανότητα το ελατήριο επαναφοράς να γυρίσει τον διακόπτη είτε στην θέση «Off» είτε στην θέση «Accessory». Για τον λόγο αυτό πρέπει να αντικατασταθεί το συγκρότημα του διακόπτη.
 
3. Ανάκληση 592 οχημάτων Jeep Wrangler (TJ), Jeep Cherokee (KJ) & Dodge Viper (ZB), μοντέλα έτους 2006.
 
Στα επηρεαζόμενα οχήματα ο αισθητήρας εμπλοκής του συμπλέκτη είναι δυνατό να αστοχήσει με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η εκκίνηση του κινητήρα χωρίς να πατηθεί το πεντάλ του συμπλέκτη. 
Για τον λόγο αυτό απαιτείται η αντικατάσταση του εν λόγω αισθητήρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.
 
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν είτε μέσω σχετικών ανακοινώσεων στον Τύπο είτε εγγράφως με προσωπική επιστολή, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της LANCIA JEEP ΕΛΛΑΣ ΑΕ, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID