EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στη ζούγκλα – Οι συγκλονιστικές ιστορίες τους

Oι εικόνες στο πρωτότυπο φωτογραφικό project της Julia Fullerton-Batten, έχουν κάτι τρυφερό και σκληρό ταυτόχρονα. Οι ζωές που απεικονίζουν όμως και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά είναι πραγματικές. “Υπάρχουν δύο διαφορετικά σενάρια. Παιδιά που έζησαν μέσα στο άγριο δάσος και παιδιά τόσο παραμελημένα και κακοποιημένα από τις οικογένειές τους, που βρήκαν περισσότερη ζεστασιά κοντά στα ζώα παρά δίπλα στους ανθρώπους”, αναφέρει η φωτογράφος σε συνέντευξή της στο BBC. Η τελευταία σειρά φωτογραφιών της ονομάζεται “Feral Children” (παιδιά αγρίμια) και φέρνει στο φως πολλές διαφορετικές ιστορίες. Η φωτογράφος πραγματοποίησε έρευνα για κάθε μία ξεχωριστά προκειμένου να είναι σίγουρη ότι θα αναφερθεί σε πραγματικά περιστατικά, αφού πολλές φορές αυτές οι αφηγήσεις κινούνται στα όρια του θρύλου και ξεφεύγουν από την πραγματικότητα.

Πολλές περιπτώσεις συνδέονται με σχέσεις παραμέλησης και κακοποίησης, εθισμού, ενδοοικογενειακής βίας και φτώχειας. Τα ανθρώπινα όντα έχουν ανάγκη την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία, όμως για τα παιδιά αυτά το πιο ισχυρό κίνητρο ήταν το ένστικτο της επιβίωσης. Η συντροφικότητα των ζώων, μπορεί να μην κατάφερε να καλύψει αυτό το κενό, αλλά τους έδωσε τη δυνατότητα να επιβιώσουν παραμένοντας μέλη μιας κοινότητας. Εξάλλου, πολλές φορές η πόλη ή ακόμα και το ίδιο τους το σπίτι μπορεί να ήταν τόσο αφιλόξενο, όσο και ένα άγριο δάσος.

H κεντρική εικόνα αναπαριστά την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού από την Ουκρανία, της Oxana Malaya, η οποία έζησε μόνη της μαζί με σκυλιά για έξι ολόκληρα χρόνια. Οι γονείς της ήταν αλκοολικοί και μια νύχτα την άφησαν έξω από το σπίτι. Ψάχνοντας για ζεστασιά, το μικρό κορίτσι σύρθηκε στο πιο κοντινό αγρόκτημα και έζησε εκεί. Η απουσία ανθρώπινων ερεθισμάτων και αλληλεπίδρασης, την έκανε να μιμείται τις κινήσεις των σκυλιών και οι μοναδικές λέξεις που ήξερε να αρθρώνει ήταν το “ναι” και το “όχι”. Το κορίτσι σήμερα ζει σε μια κλινική στην Οδησσό και εργάζεται κοντά στα ζώα του αγροκτήματος του νοσοκομείου.




O Shamdeo, ένα αγόρι ηλικίας περίπου 4 ετών, βρέθηκε σε ένα άγριο δάσος στην Ινδία το 1972. Έπαιζε με τα μωρά των λύκων, αγαπούσε το κυνήγι κοτόπουλων, ενώ συχνά τρεφόταν με χώμα. Δεν ήξερε να μιλάει, κατάφερε όμως να μάθει μια νοηματική γλώσσα αργότερα για να μπορεί να επικοινωνεί. Πέθανε το 1985.



Η Marina Chapman, ένα μικρό κορίτσι από την Κολομβία, απήχθη σε ηλικία πέντε ετών από το απομακρυσμένο χωριό στο οποίο ζούσε και αφέθηκε από τους απαγωγείς της μέσα στη ζούγκλα. Έτρωγε μούρα, ρίζες και μπανάνες, κοιμόταν μέσα σε τρύπες δέντρων και περπατούσε στα τέσσερα όπως οι πίθηκοι. Προκειμένου να επιβιώσει, αντέγραψε τη συμπεριφορά τους και έμαθε να ζει ως κομμάτι της κοινότητάς τους. Η Chapman ζει σήμερα στο Yorkshire και έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια.



Ο John Ssebunya από την Ουγκάντα δραπέτευσε από το σπίτι του το 1988 σε ηλικία τριών ετών όταν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας του από τον πατέρα του. Βρέθηκε μέσα στη ζούγκλα και έζησε μαζί με τους πίθηκους. Τον βρήκαν τρία χρόνια αργότερα και τον μετέφεραν σε ορφανοτροφείο, όπου έμαθε να μιλάει και αργότερα έγινε τραγουδιστής στη χορωδία Pearl of Africa, με την οποία περιοδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.



H Madina από τη Ρωσία έζησε με σκυλιά από τη γέννησή της έως ότου ήταν 3 ετών. Μοιραζόταν το φαγητό τους, έπαιζε και κοιμόταν μαζί τους τις κρύες νύχτες του Χειμώνα. Όταν την ανακάλυψαν το 2013 οι κοινωνικοί λειτουργοί, ήταν γυμνή, περπατούσε στα τέσσερα και γρύλιζε σαν σκυλί. Ο πατέρας της την είχε εγκαταλείψει λίγο μετά τη γέννησή της, ενώ η μητέρα της είχε πρόβλημα αλκοολισμού και δεν ήταν σε θέση να τη φροντίσει. Οι γιατροί έκριναν ότι ήταν ψυχικά και σωματικά υγιής και ότι θα μπορούσε να ενταχθεί στην κοινωνική ζωή χωρίς προβλήματα.



Ο Sujit Kumar όταν ήταν παιδί παρουσίασε κάποιες ιδιαίτερες συμπεριφορές και οι γονείς του τον κλείδωσαν μέσα σε ένα κοτέτσι. Όταν η μητέρα του αυτοκτόνησε και ο πατέρας του δολοφονήθηκε, ο παπούς του ανέλαβε την ανατροφή του, ωστόσο τον κράτησε κλεισμένο στο κοτέτσι. Όταν βρέθηκε στη μέση του δρόμου σε ηλικία οκτώ ετών πλέον, συμπεριφερόταν όπως ένα κοτόπουλο με τις αντίστοιχες κινήσεις και ήχους. Μία γυναίκα τον πήρε υπό την προστασία της και τον βοήθησε να αποφύγει το ίδρυμα.



Ο Ιβάν Mishukov από τη Ρωσία κακοποιήθηκε από την οικογένειά του και την εγκατέλειψε όταν ήταν 4 ετών. Έζησε στους δρόμους ζητιανεύοντας και σταδιακά ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με μια αγέλη άγριων σκυλιών. Κάποια στιγμή, μετά από δύο χρόνια, τον έπιασαν και τον έστειλαν σε ίδρυμα. Η σχέση του πάντως με τα σκυλιά ήταν αξιοθαύμαστη αφού αντάλλασσε το φαγητό που έβρισκε με τη ζεστασιά που του πρόσφεραν τον Χειμώνα.







πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID