EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Politico: Ο Μπουρλά της Pfizer «κρύφτηκε» για 2η φορά από την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Σοκ στην Ευρώπη η οποία όπως όλα δείχνουν διάγει ίσως την τελευταία περίοδο ως Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το έγκριτο και συστημικό Politico αποκαλύπτει ότι ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer αρνήθηκε για δεύτερη φορά να εμφανιστεί και να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις διαβόητες συμφωνίες που έκανε ο ίδιος προσωπικά με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν!

H πρεμούρα τόσο της φον ντερ Λάιεν όσο και του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν για τα εμβόλια COVID-19 είναι αποκαλυπτικές της δυστοπικής αποστολής των εμβολίων.

Αυτή είναι η δεύτερη άρνηση του Bourla να καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή μια και είχε προηγηθεί μία αντίστοιχη τον Οκτώβριο-γράφει η Sarah-Taïssir Bencharif, στο Politico.

«Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για να μοιραστούμε», λέει τώρα ο επικεφαλής της Pfizer.

«Από την ακρόαση του Οκτωβρίου για τον COVID, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες να μοιραστούμε με την Επιτροπή, οπότε με σεβασμό απορρίπτουμε την πρόσκληση να επανεξετάσουμε αυτά τα θέματα», αναφέρει η επιστολή του Μπουρλά με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου που είδε το POLITICO.

Ο ίδιος προηγουμένως αποσύρθηκε από ένα ραντεβού για να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής τον Οκτώβριο, κατά την οποία αναμενόταν να αντιμετωπίσει δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγιναν μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια.

Αυτή η απόφαση ακολούθησε μια έκθεση ελέγχου στη στρατηγική προμήθειας εμβολίων της ΕΕ που εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την επαφή μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φον ντερ Λάιεν που προηγήθηκε μιας σύμβασης αγοράς εμβολίων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στις 14 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι διεξήγαγε έρευνα για τις αγορές εμβολίων της ΕΕ για τον COVID, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποιος ερευνάται ή ποιες από τις συμβάσεις εμβολίων της ΕΕ βρίσκονται υπό έλεγχο.

Στην σχετική ακρόαση της 10ης Οκτωβρίου, η πρόεδρος των διεθνών ανεπτυγμένων αγορών της εταιρείας, Τζανίν Σμολ, αντιμετώπισε επανειλημμένες ερωτήσεις από την επιτροπή σχετικά με την απουσία του Μπουρλά, μία από τις οποίες μάλιστα ήταν μαγνητοφωνημένη σε φορητούς υπολογιστές ορισμένων ευρωβουλευτών. Στη διάρκεια της ακρόασης η Τζανίν Σμολ παραδέχθηκε ότι τα εμβόλια COVID της Pfizer δεν αποτρέπουν την μετάδοση του ιού!

Έτσι, στις 28 Οκτωβρίου, η επιτροπή COVID απηύθυνε μια δεύτερη πρόσκληση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer.

«Η επιτροπή μας θεώρησε ότι κατά την προηγούμενη ακρόαση με εκπροσώπους της φαρμακευτικής βιομηχανίας, όπου η Pfizer εκπροσωπήθηκε από την κ. Τζανίν Σμολ, υπήρξαν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις προηγμένες συμφωνίες αγοράς μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Pfizer, οι οποίες εμπίπτουν στην ευθύνη του Διευθύνοντος Συμβούλου και της που μόνο αυτός έχει την εξουσία να απαντήσει σε αυτά, παρέμεινε αναπάντητη», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής COVID Κάθλιν βαν Μπρεμπτ σε χθεσινή δήλωση.

«Ως πρόεδρος της επιτροπής COVID, λυπάμαι βαθιά για την άρνηση του να συζητήσει αυτό το θέμα με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε. «Ως συννομοθέτης του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, το Κοινοβούλιο έχει το δικαίωμα να εξασφαλίσει πλήρη διαφάνεια σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτών των δαπανών και τις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις που οδηγούν σε αυτές».

Αλλά για την Pfizer, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο να ειπωθεί.

«Η Pfizer έχει παράσχει στοιχεία στην Ειδική Επιτροπή για την Πανδημία του COVID-19 και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς επιδιώκει να κατανοήσει και να μάθει περισσότερα από την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο POLITICO.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ





ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.com



Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID