Η εθνική τραγωδία του 2018 με τους 102 νεκρούς από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι και η υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor -1 με τους τρεις τόνους ηρωΐνης είναι δύο υποθέσεις ξένες μεταξύ τους, τουλάχιστον φαινομενικά!
Κι όμως μια σοβαρή και μάλιστα επώνυμη καταγγελία που αναρτήθηκε στο Παρατηρητήριο Διαφάνειας του Λιμενικού Σώματος, έρχεται να συνδέσει αυτές τις δύο υποθέσεις. Φυσικά, στην περίπτωση που αυτές οι καταγγελίες ισχύουν έστω και στο ελάχιστο, διότι όπως φαίνεται βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, τότε μιλάμε για ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο με επιβλαβείς εθνικές προεκτάσεις.
Ειδικά κάποιες περίεργες ενέργειες των αρχών, που διώκουν τους ήρωες που εξάρθρωσαν την συμμορία η οποία αποκάλυψε το μεγαλύτερο φορτίο τουρκικής ηρωίνης στην Ευρώπη και την ίδια στιγμή επιβραβεύουν πρόσωπα με ελεγχόμενο ρόλο στην εθνική τραγωδία στο Μάτι, προβληματίζουν κάθε Έλληνα πολίτη και φυσικά απαιτούν εξηγήσεις από τους αρμοδίους και φυσικά την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Την καταγγελία υπογράφει ο κ. Δ. Π. Μπακόπουλος, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας του Λιμενικού Σώματος και τα όσα ισχυρίζεται είναι πραγματικά ανατριχιαστικά και με επικίνδυνες προεκτάσεις ακόμα και στα λεγόμενα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την περίοδο με την όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Το κείμενο της καταγγελίας
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
Προς: 1. Βουλευτές
2. ΜΜΕ
ΑΠ.ΕΞ. 6/2020
ΘΕΜΑ: Από το Μάτι μέχρι το NOOR ONE μια Ε.Δ.Ε δρόμος
«Άκουσε φίλε εμιγκρέ
ο χρόνος είναι χρήμα
με τους εργάτες μη μιλάς
την ώρα σου να την κρατάς
το γιο σου μην το λησμονάς
πεινάει κι είναι κρίμα»
Γιώργος Σκούρτης
1. Είμαι επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος, το οποίο αποτελεί προς το παρόν ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα, με σκοπό την άσκηση δημόσιου, δημοκρατικού, κοινωνικού ελέγχου στο ελληνικό λιμενικό σύστημα. Με την ανωτέρω ιδιότητά μου, τίθενται υπόψιν Σας τα εξής:
2. Όπως είναι γνωστό, τον Ιούνιο 2014 στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ συνέλαβαν «ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ηρωίνης σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο», σύμφωνα με δηλώσεις του τότε αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Στις 22 Ιουνίου 2014 ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωνε τα εξής σχετικά με την προαναφερόμενη σύλληψη:
«Για τη χθεσινή νέα επιτυχία εντοπισμού και κατάσχεσης ενός ακόμη τόνου ηρωίνης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Σας τα μεταφέρω από τον Πρωθυπουργό, σας τα εκφράζω εγώ προσωπικά και βέβαια όλος ο ελληνικός λαός...Ιδιαίτερα, όμως, συγχαρητήρια αξίζουν στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε όλες τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. και βέβαια στα Τμήματα Ασφαλείας και Πληροφοριών, τα οποία έδρασαν με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας πάρα πολλές πληροφορίες...»
3. Στις 23 Ιουλίου 2018 γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία διαχείρισης κρίσεων της Περιφέρειας Αττικής. 102 αδικοχαμένες ψυχές από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.
4. Μετά από μια επιχείρηση σύλληψης κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης, η οποία συγκίνησε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ώστε να διαβιβάσει με τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου τα θερμά του συγχαρητήρια, θα ανέμενε κανείς ότι το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων, αποδίδοντας τις προσήκουσες τιμές, υλικές και ηθικές αμοιβές, στα στελέχη του εκείνα, τα οποία κατέσχεσαν αυτό που από πολλούς θεωρείται το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης, που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι η επιχείρηση σύλληψης του NOOR ONE στις ΗΠΑ θα είχε γίνει ταινία.
Αντίθετα, μετά από τη μεγαλύτερη αποτυχία του συστήματος διαχείρισης κρίσεων της πρωτεύουσας, εύλογα θα ανέμενε κανείς ότι οι εμπλεκόμενοι θα υφίσταντο διεξοδικό έλεγχο και αξιολόγηση, όχι μόνο προκειμένου να αποδοθούν με δικαιοσύνη οι ευθύνες, αλλά και με σκοπό την επανασχεδίαση του συστήματος, ώστε ποτέ να μην ξαναχαθούν άδικα τόσοι άνθρωποι λίγα μόνο χιλιόμετρα από την πλατεία Ομονοίας.
5. Ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Μάτι, όπως ήταν εύλογο, αποτέλεσε αντικείμενο expertopinions, τις οποίες ο Τακτικός Ανακριτής, που ερευνά την υπόθεση ανέμενε, προκειμένου να προβεί στις δέουσες ανακριτικές πράξεις. Συγκεκριμένα:
5Α. Στις 8 Μαρτίου 2019 η έμπειρη ναυτιλιακή συντάκτρια Αναστασία Βαμβακά αναφέρει στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τα εξής ουσιώδη:
«Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο ότι η κατάσταση με την κίνηση των οχημάτων επιβαρύνθηκε επιπλέον από τη μη λήψη μέτρων από την αρμόδια Λιμενική Αρχή Ραφήνας καθώς παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην περιοχή, ήτοι η ύπαρξη της φωτιάς, ήταν ορατή ήδη από την ώρα εκδήλωσής της, η πορεία της προς το θαλάσσιο μέτωπο, η ύπαρξη πυκνού καπνού ήταν αντιληπτή από τα στελέχη του Λ.Σ. και αποτελούσε δίδαγμα κοινής πείρας ότι θα δημιουργούνταν προβλήματα στην άτακτη κίνηση των οχημάτων στην προσπάθειά τους να βρουν οδούς διαφυγής από την καιγόμενη περιοχή, επέτρεψε το λιμενισμό δύο ΕΓ- ΟΓ πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας και την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων τα οποία κινήθηκαν στη συνέχεια είτε επί της οδού Φλέμινγκ προς τη λ. Μαραθώνος και Αθήνα είτε επί της παραλιακής στο Μάτι προς Ν. Μάκρη. Αποτέλεσμα ήταν να επιβαρυνθεί επιπλέον η κυκλοφορία και να μειωθεί καταλυτικά η δυνατότητα διαφυγής των οχημάτων»
-«Οι διαμένοντες δηλαδή ζητούν συνδρομή στις 18.43, όταν δηλαδή η φωτιά περνά τη Μαραθώνος και ξεκινά να κατακαίει το Μάτι και το Κέντρο Επιχειρήσεων στο υπουργείο Ναυτιλίας καταγράφει την κλήση στις 19.40 για 100 άτομα που βρίσκονται στην παραλία του ξενοδοχείου και ενημερώνει το λιμενάρχη για συνδρομή. Το Λιμεναρχείο δηλαδή, αν και όπως αναφέρει και παραπάνω ο εισαγγελέας αντί να ενημερώνει αυτό το θάλαμο και να έχει προβεί σε περιπολίες όπως έγινε στη φωτιά της Κινέτας με το ΠΑΘ 090 καθώς η πορεία της φωτιάς ήταν δεδομένη «προς το θαλάσσιο μέτωπο, η ύπαρξη πυκνού καπνού ήταν αντιληπτή από τα στελέχη του Λ.Σ. και αποτελούσε δίδαγμα κοινής πείρας ότι θα δημιουργούνταν προβλήματα», δεν προέβη σε καμία ενέργεια.»
5Β. Τον Ιούλιο 2020 είδαν το φως της δημοσιότητας αποσπάσματα τεχνικής έκθεσης του πρώην Υπαρχηγού Πυροσβεστικής κ. Ανδριανού Γκουρμπάτση, σύμφωνα με τα οποία σε αυτήν έχουν περιληφθεί αναφορές περί αδικαιολογήτως καθυστερημένης επέμβασης των αρμοδίων λιμενικών αρχών για τη διάσωση όσων κολυμπούσαν στις θαλάσσιες περιοχές στο Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι για να διασωθούν από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς κλπ.
5Γ. Η υπόθεση του ρόλου του Λιμενικού Σώματος στην εκατόμβη νεκρών στο Μάτι γεννά και άλλα ερωτήματα, τα οποία χρήζουν ενδελεχούς ανακριτικής έρευνας και πρόκειται να περιληφθούν σε υπόμνημα του Παρατηρητηρίου προς τον Τακτικό Ανακριτή, το οποίο ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, ιδίως δε τα κάτωθι:
-Υπήρξε ή όχι αναχώρηση υψηλόβαθμων Αξιωματικών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ εκτός Αττικής με την πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους σε εξέλιξη;
-Πόσα πλωτά μέσα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ επιχείρησαν στο Μάτι; Τι ώρα προσέγγισαν την περιοχή; Κατέφθασαν όλα τα διαθέσιμα από όμορες Λιμενικές Αρχές και εάν ναι ποια και πότε;
-Ποιος ήταν ο επιχειρησιακά υπεύθυνος επικεφαλής και από ποιους και πότε αποφασίστηκε ο σχεδιασμός διάσωσης και προσέγγισης της επίμαχης ακτής;
-Πως εξηγείται, εάν όντως υπήρχε σχεδιασμός, στέλεχος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να δηλώνει σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι ο τύπος πλωτών μέσων, που επελέγη, δεν επέτρεπε προσέγγιση στα ρηχά;
-Πως εξηγείται ώρα 22.00 πλοία της ακτοπλοΐας να συλλέγουν ανθρώπους από το νερό;
-Πως εξηγούνται οι καταθέσεις διασωθέντων ότι κολυμπούσαν πέντε (5) ώρες αβοήθητοι, εάν τα πλωτά μέσα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ήταν όντως στην περιοχή πριν τη δύση του ηλίου;
-Ποια εναέρια μέσα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σηκώθηκαν για υποβοήθηση και παροχή πληροφοριών εικόνας στα πλωτά μέσα;
-Ποια Αρχή είναι αρμόδια και υπεύθυνη για την έρευνα και διάσωση στη θάλασσα;
6. Μετά την κατάθεση όλων των expertopinions, ο Τακτικός Ανακριτής ζήτησε μετατροπή του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα και άρχισε να αποστέλει κλήσεις σε απολογία.
Τι να έκανε άραγε η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά;
Δε χρειάστηκε να κάνει απολύτως τίποτα, διότι, την ώρα που ο Τακτικός Ανακριτής ζητούσε μετατροπή του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα, η Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά είχε ήδη κλείσει την υπόθεση [και μάλιστα με τη χώρα σε καραντίνα λόγω κορονοϊού] !
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της δραστήριας ναυτιλιακής ρεπόρτερ Γεωργίας Λαγού στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» της 14 Μαρτίου 2020, το Ναυτοδικείο έβαλε αρχείο την έρευνα για τις πράξεις και παραλείψεις του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διότι «Δεν κρίθηκε σκόπιμη η παροχή εξηγήσεων από στελέχη του Λιμενικού Σώματος καθόσον δεν προέκυψαν ούτε καν υπόνοιες πόσο μάλλον ενδείξεις σε βάρος τους από πρόθεση ή αμέλεια. Απορρίπτουμε ως μη στηριζόμενες στο νόμο τις εγκλήσεις».
Έχει προηγηθεί κάτι εξίσου εντυπωσιακό: τον Ιανουάριο 2019 η Λέσχη Αποστράτων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ έχει βραβεύσει, κατόπιν πρότασης του Αρχηγείου, το Λιμενάρχη Ραφήνας για την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Μάτι, σε μια χαρωπή τελετή γεμάτη αστραφτερά χαμόγελα και εκατέρωθεν συγχαρητήρια.
7. Εύλογα, λοιπόν, ανακύπτουν ερωτήματα:
-γιατί τέτοια βιασύνη να βραβευθεί ο Λιμενάρχης Ραφήνας με την προκαταρκτική εξέταση ακόμα σε εξέλιξη;
-γιατί τέτοια βιασύνη να αρχειοθετηθεί η υπόθεση από την Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά;
8. Από αυτό το σημείο και μετά ξεκινούν «σατανικές» συμπτώσεις:
Τον Ιανουάριο 2018 η Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά έθεσε στο αρχείο έγκληση των κκ. Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Ευάγγελου Μαρινάκη και Ιωάννη Κουρτάκη σε βάρος στελέχους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
Τον Αύγουστο 2018 η Εισαγγελία Αναθεωρητικού Δικαστηρίου απέρριψε προσφυγή των ανωτέρω κατά της προαναφερόμενης πράξης θέσης στο αρχείο [με μια εισαγγελική διάταξη η οποία είναι αλήθεια ότι περιγράφει διάφορα δικονομικά παράδοξα].
Στις 15 Οκτωβρίου 2019 ο μέχρι τότε Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Ναύαρχος Σταμάτης Ράπτης αποστρατεύεται, καταγγέλλοντας, ενώπιον του παριστάμενου Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη «ότι ο άκομψος αυτός τρόπος δεν οφείλεται αποκλειστικά στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά σε εξωθεσμικούς κύκλους και συμφέροντα εκτός του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος που άδικα με πολέμησαν».
Το Νοέμβριο 2019 (ήτοι μετά την αλλαγή Κυβέρνησης) ο νέος Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, υπογράφει εντολή διενέργειας Ε.Δ.Ε , προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν όσα περιλαμβάνονταν στις δυο εισαγγελικές διατάξεις αρχειοθέτησης των εγκλήσεων των κκ. Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Ευάγγελου Μαρινάκη και Ιωάννη Κουρτάκη συνιστούν πειθαρχικό ή υπηρεσιακό αδίκημα. Σε απλά ελληνικά, μια από τις πρώτες υπογραφές του νεοπαγούς Αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αφορούσε στην πειθαρχική αξιολόγηση των καταγγελιών των κκ Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Ευάγγελου Μαρινάκη και Ιωάννη Κουρτάκη κατά στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, οι οποίες κατά το ουσιώδες μέρος τους είχαν αρχειοθετηθεί όχι μία (1), αλλά δύο (2) φορές από τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη, για λόγους ουσιαστικούς και όχι τυπικούς.
Ανάμεσα στους δεκάδες Υποναυάρχους, Αρχιπλοιάρχους και Πλοιάρχους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στους οποίους ο νεοπαγής Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ θα μπορούσε να έχει αναθέσει τη διενέργεια Ε.Δ.Ε επί καταγγελιών ήδη αρχειοθετημένων από τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη, ποιόν πιστεύετε ότι επέλεξε;
Το στέλεχος, που υπηρετούσε ως Λιμενάρχης Ραφήνας, το θανατερό βράδυ της πυρκαγιάς στο Μάτι.
Ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι κατά το χρόνο της επιλογής του εν λόγω προσώπου, η προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Ναυτοδικείου Πειραιά για τις πράξεις και παραλείψεις των Λιμενικών στο Μάτι δεν είχε ακόμα περατωθεί.
Στις 27 Μαρτίου 2020 ο Λιμενικός, που υπηρετούσε ως Λιμενάρχης Ραφήνας το καταραμένο βράδυ της πυρκαγιάς στο Μάτι, εξέτασε τις καταγγελίες των κκ Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Ευάγγελου Μαρινάκη και Ιωάννη Κουρτάκη, οι οποίες είχαν αρχειοθετηθεί όχι μία (1), αλλά δύο (2) φορές από τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη, για λόγους ουσιαστικούς και όχι τυπικούς, και τις δικαίωσε, ζητώντας μεταξύ άλλων και την πειθαρχική δίωξη στελέχους από αυτά που είχε συγχαρεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για τη σύλληψη του Noor One !!!
Ιδιαίτερη εντύπωση προξενούν τα εξής:
-ο προαναφερόμενος διενεργών Ε.Δ.Ε, αν και παρέλαβε τη σχετική εντολή το Δεκέμβριο 2019, διενήργησε ανακριτικές πράξεις για μόλις δεκαέξι (16) ημέρες και μετά από μια χρονικά τόσο συντετμημένη έρευνα διαφώνησε με την επί της ουσίας κρίση τόσο της Εισαγγελίας Ναυτοδικείου Πειραιά, όσο και της Εισαγγελίας Αναθεωρητικού Δικαστηρίου.
-ο προαναφερόμενος διενεργών Ε.Δ.Ε ουδέποτε έλαβε κατάθεση αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα στις καταγγελίες των κκ Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Ευάγγελου Μαρινάκη και Ιωάννη Κουρτάκη από τους π. Αρχηγούς ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κατά την επίδικη περίοδο Ναυάρχους Αθανασόπουλο και Ράπτη
-δεν έχει περιέλθει μέχρι σήμερα σε γνώση μας οποιοδήποτε στοιχείο αναφορικά με εντολή του νύν Αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για τη διεξαγωγή Ε.Δ.Ε σχετικά με την άρνηση π. Αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να διενεργήσει Ε.Δ.Ε για τις καταγγελίες, που σήμερα δικαιώνει ο πρώην Λιμενάρχης Ραφήνας. Ούτε και περιλαμβάνεται τέτοια πρόταση στο πόρισμα Ε.Δ.Ε του τελευταίου.
Λίγο μετά τη σύνταξη του προαναφερόμενου πορίσματος Ε.Δ.Ε από τον πρώην Λιμενάρχη Ραφήνας, έλαβαν χώρα τα εξής:
-η Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά «έκλεισε» την προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ευθύνες Λιμενικών στο Μάτι, η οποία προφανώς αφορούσε και τυχόν ευθύνες στελεχών του Λιμεναρχείου Ραφήνας
-ο δικαιώσας τις καταγγελίες των κκ Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Ευάγγελου Μαρινάκη και Ιωάννη Κουρτάκη κατά συναδέλφων του πρώην Λιμενάρχης Ραφήνας προήχθη μετά τη σύνταξη του πορίσματός του σε Αρχιπλοίαρχο
-ένας από αυτούς που συνέλαβαν το κύκλωμα του Noor One, κατέθεσε ενώπιον των Δικαστηρίων κατά των πανίσχυρων κυκλωμάτων διακίνησης ηρωίνης με κίνδυνο της ζωής του και έλαβε συγχαρητήρια από τον τότε Πρωθυπουργό δεν προήχθη, διότι εκείνος, που όταν υπηρετούσε ως Λιμενάρχης Ραφήνας κάηκαν ζωντανοί 102 άνθρωποι, διεπίστωσε πιθανές πειθαρχικές του ευθύνες κατόπιν σε βάρος του καταγγελίας των κκ Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Ευάγγελου Μαρινάκη και Ιωάννη Κουρτάκη.
9. Εμείς ως Παρατηρητήριο διαπιστώνουμε ότι το επίπεδο διαφάνειας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει πιάσει πλέον «πάτο». Ανεξάρτητα από τις δικές μας πρωτοβουλίες, σας κοινοποιούμε τα παραπάνω για τις δικές σας νόμιμες ενέργειες.
Διατελών μετά τιμής
Για το Παρατηρητήριο Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος
Δ Π Μπακόπουλος
Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!